Irene Jamne og Birge Nymark er blant veteranene i Kjøpmannshuset. Foto: Meny Aksdal
Irene Jamne og Birge Nymark er blant veteranene i Kjøpmannshuset. Foto: Meny Aksdal

NÆRINGSLIV

Har vært trofast mot butikken i 30 år – ble feiret med ordfører og rådmann

I 35 år har det vært butikk i Aksdal Senter. Kjært barn har hatt mange navn. I dag heter det MENY Aksdal, og det var dagens gjeng som fikk feire jubileet.

Det som i dag er MENY, har vært med siden åpningen av Aksdal Senter i 1984. Med vinmonopol i Aksdal forventes videre vekst både for senteret og supermarkedet. 35-års jubileet ble feiret med middag med ordføreren og tur til Malaga for alle ansatte.

– Vi har byttet navn fem ganger. Da vi åpnet i 84, var vi der Jernia er i dag, og navnet var Bravo, deretter Spar 2000 og til slutt FM. Da vi flyttet inn i nytt bygg i 1995, åpnet vi som AKA, i 1998 ble vi Eurospar og i 2002 MENY. Men jeg vil hevde vi har vært regions beste dagligvarebutikk og så supermarked i alle de 35 årene, sier Birge Nymark, daglig leder for Kjøpmannshuset AS som driver MENY Aksdal.

Fra omprofileringen til MENY Aksdal er omsetningen doblet, fra 57 millioner i 2002 til godt over 100 millioner i dag.

Vi har alltid satset på ferskvare og service som vårt viktigste konkurransefortrinn

– Vi har alltid satset på ferskvare og service som vårt viktigste konkurransefortrinn. I tillegg nyter kundene godt av at vi også er store på catering. Det gjør at vi har flere kokker i butikken og kan ha mange gode retter i varmedisken, sier Nymark.

Hedret ansatte

Nymark mener det er menneskene som skaper stemningen og atmosfæren som gjør Aksdal Senter til et godt senter å besøke. Han mener derfor det er viktig å hedre ansatte, både de som har vært med lenge og de som er deltidsansatte en kortere periode. På jubileumsfesten delte Nymark ut Medaljen fra Det kongelige selskap for Norges Vel, for lang og tro tjeneste.

– Vi har tradisjon for å markere trofaste ansatte som gir av seg selv på jobben og som har vært med lenge. På jubileumsfesten fikk Irene Jamne medaljen for å ha vært hos oss i Kjøpmannshuset AS i 30 år. Hun har godt humør og er engasjert og pliktoppfyllende. I rollen som tillitsvalg er hun både en støttespiller og en god rollemodell, sier Nymark.

Det var også storfint besøk under middagen.

– Vi satt meget stor pris på at både ordføreren og rådmannen var til stede og markerte de 35 årene og de mange menneskene som i ulike faser har vært viktige for å skape det Aksdal Senter som vi er så stolte av i dag. I Aksdal, og i kommunen som helhet, må politikerne, administrasjonen og næringslivet jobbe sammen for å sikre vekst og utvikling, sier Nymark.

MENY Aksdal hadde også en jubileumstur i september til Malaga for alle ansatte.

– Vi fordelte oss over to helger og hadde med ansatte med følge. Dette var en tur for samtlige ansatte. Fra de som har vært med oss nesten siden starten til de som er hos oss på arbeidstrening. Det ble to fantastiske helger med god mat, god stemning og spennende opplevelser. Nå har vi ladet batteriene for de neste 35 årene, sier Birge Nymark.