Det var mange som imponerte under Førre sin 60 årsdag. Kanskje disse drilldamene imponerte aller mest. Foto: Brit Iren Meland
Det var mange som imponerte under Førre sin 60 årsdag. Kanskje disse drilldamene imponerte aller mest. Foto: Brit Iren Meland

KULTUR

Fantastisk korps- og drillfest

Korpsmusikk gjennom seks tiår. Spreke drilldamer og et tettpakket program. Førre Musikkorps er 60 år.

Det var fullt hus og svært god stemning da korpset i Førre feiret sine første 60 år i kulturhuset. Med både ordfører og kultursjef ringside viser det at korpsbevegelsen i Tysvær har en sterk posisjon.
Og det var ikke småtterier å mimre over. Seiere på rekke og rad, men kanskje like viktig; den sosiale posisjonen korpset har hatt i bygda gjennom alle disse årene.
Dyktige konferansierer ledet folket gjennom tiår for tiår. Oldstar-korpset imponerte og det gjorde sannelig drilldamene også. WOW de hadde ikke glemt gamle kunster.
Paul Hughes dirigerer dagens korps og spilte sammen med musikantene en viktig rolle. Men han lot Jakob Birk, selvsagt, få lov til å ta seg av fellesnummeret «Deilig er jorden» til slutt. Applausen var så overveldende at mange nok ønsket seg et ekstranummer. Men etter nær 2,5 timer var det over og kursen for de neste 60 årene var satt.
Det vanket en rekke gaver for «jubilanten› som leverte fra sin aller beste side.

Stort
En av de som har vært en nøkkelperson i korpset i mange år er Roar Sørensen. Han har følgende kommentar etter kveldens festforestilling:
– For oss på og bak scenen ble dette ein kjempeopplevelse. Tidsreisen gjennom korpsets historie med gode minner og øyeblikk via bilder, filmklipp, musikk og de enkelte konferansierene sine historier fungerte så bra vi hadde håpet og ønsket. Og ikke minst et flott publikum som gjorde dette til en minneverdig opplevelse, sier Sørensen.

Også dirigent Jakob Birk har sendt oss en kommentar fra den flotte forestillingen:
Utrolig kjekt å få oppleve konserten 60 år med Førre MK. Minnene kom som perler på en snor. Flinke konferansierer ledet oss gjennom hvert sitt tiår på en fortreffelig måte.
Kjekt å høre at Førre Musikkorps fortsatt holder ett høyt nivå og viser at det jobbes godt i korpset.
At vi også klarte å få til ett «Førre Old Star» korps av tidligere musikanter, var utrolig kjekt. At mange av Old Star musikantene fortsatt spiller i korps viste absolutt igjen på kvaliteten.
Det var for meg en stor ære å få dirigere disse.
Korpset hadde også i mange år en meget god drilltropp. Det var fantastisk å oppleve drillens «Old Star» tropp på scenen. De hadde virkelig ikke glemt gamle kunster.
En super konsert med mye nostalgi og flotte framførelser.
Avslutning med Deilig er jorden av Førre Musikkorps, Førre Old Star og mektig sang fra publikum, må sies å være konsertens høydepunkt.
GRATULERER MED DAGEN, FØRRE MUSIKKORPS, hilsen Jakob Birk.