Klatrekongen Thomas Finshus er i form igjen. løyperekord i Soing smakte godt. Foto:  Terje Steni
Thomas Finshus vant i Haugesund. Arkivfoto: Terje Steni

SPORT

– Heldigvis var løypene skikkelig merket i år

To ganger har han mistet seieren etter å ha løpt feil. I år var merkene på plass og Thomas Finshus var best i Haugesund.

2. juledag arrangerte HIL orientering det femte «3 topper»-løpet i Djupadalen. Løpet er 10 km og har ca 380 høydemeter.
– Det har hatt bra med deltagelse alle årene og det var spesielt mye publikum langs løypene i år siden det var så flott turvær. Jeg vant de to første årene, så hadde jeg to år der jeg ga fra meg seieren ved å springe feil. I år var løypa veldig bra merket, sier Thomas Finshus.
Han rykket på rett sted og vant løpet.
– I starten lå vi fire stykker samlet, men halvveis i løpet stod det mellom meg og Espen Hermans. Når det gjenstod ca 1 km igjen satte jeg inn et rykk og fikk lukken jeg trengte, og kunne da springe først i mål for tredje gang. Vinnertiden ble 57.02 Espen kom i mål 15 sekunder bak. Nummer tre ble Fredrik Askeland, sier Stegaberg-løperen.