Øystein Simonsen og skuespiller Thorbjørn Harr.
Øystein Simonsen og skuespiller Thorbjørn Harr.

KULTUR

Aldri før har så mange kjøpt billett for å oppleve noe kjekt i Aksdal

– Totalt solgte vi 108 361 billetter på kino, arrangement og bad på Tysværtunet kulturhus i 2019.

Det sier kulturhuseleder Øystein Simonsen.
– Dette er rekord på billettsalg i Tysværtunets historie. Skyldes hovudsaklig at badeanlegget hadde rekordbesøk på 66 926 betalende. Så det blir spennende med rehabilitering av dusj og garderober i bad våren 2020, og utvidelseplaner for badeanlegg starter prosjektering, sier Simonsen.

– Kinoen hadde en nedgang på 3 prosent sammenlignet med fjoråret, men et fantastisk godt besøk i desember reddet kinoåret, desember var hele 150 prosent bedre enn i fjor på Tysvær kino. Siden vi hadde høyt besøk i 2018 pga 25 års jubileum, er vi godt fornøyd med kinoåret 2019. Satsing på musikkfilm, Polsk, Litauisk, skrekkfest, strikkekino, premiere event m.m. På tampen av 2019 starta vi opp satsing på opera, ballett og kunstfilm på Tysvær kino. Vi ble medlem av KinoNor i august, (der også deriblant Edda er med), noe som vi er veldig godt fornøyd med. Dette gir oss mulighet til ytterligere profesjonalisering, godt nettverk og gode innkjøpsavtaler, sier kulturhuslederen.

Mye på gang
– I 2020 har vi flere nye konsepter vi har lyst å teste ut, og mange filmer vi trur når et større publikum: Elleville Elfrid, Fjolls til fjells, James Bond: No time to die, fast &furious 9, Top gun Maverick , Ghostbusters: Afterlife, Wonder Woman 1984, Børning 3, Knutsen og Ludvigsen 2 , og en storslagen avslutning på kinoåret med den norske storfilmen «Narvik». I tillegg starter året godt med Margreth Olins «Selvportrett». Det som kan bli årets feelgood krigsfilm (hvem hadde trodd det var mulig), i den fantastiske historien om «Jojo Rabbit». For ikke å glemme den sør-koreanske «Parasitt», som garantert kommer høyt på liste over mine favoritter på kino i 2020, avslutter en fornøyd Øystein Simonsen.