Serierspallen fra 3000m hvor Egil Bokn i midten står på pallen sammen med Onar Westerheim fra Stord (sølv) og Morten Saur fra Bjugn (bronse).
Serierspallen fra 3000m hvor Egil Bokn i midten står på pallen sammen med Onar Westerheim fra Stord (sølv) og Morten Saur fra Bjugn (bronse).

SPORT

Ustoppelig «gullgutt» på over 70

Det var to indre og vekk med de fleste. Egil Bokn er norgesmester på skøyter for veteraner.

Sist helg var det veteran-NM i Vikingskipet på Hamar. Bokn var suveren i sin klasse.
– Jeg konkurrerer nå i klasse menn 70 hvor det var i alt 14 deltakere. Totalt var det 90 deltakere i de ulike veteranklassene. Jeg vant 500m og 1500m lørdag og hadde en god ledelse i sammendraget til neste mann. På søndag ble det bronse på 1000m, noen tideler bak de to første på lista, Alf Gjølga fra Bjugn og Onar Westerheim fra Stord. På den avsluttende 3000m hadde jeg en tett fight med Ivar Amundsen fra Arendal, som går i klasse Menn 65. Det ble så å si dødt løp, hvor Ivar Amundsen var 6/100 sekund foran meg. Dermed ble det ble nok en gullmedalje på 3000m i min klasse, noe som gav en klar seier i sammendraget. Jeg er selvsagt strålende fornøyd, forteller Egil Bokn.