Lena Litlehamar stoppet ikke før hun hadde scoret tre mot Djerv 1919. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Lena Litlehamar er tilbake i Tysvær. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Koronaviruset: Tysværdamen tar grep og avlyser treninger

Klubbene som samarbeider om Tysværdamene tar koronaviruset på alvor og har avlyst alle treninger kommende uke.

Som vi tidligere har informert om, så er det nå bekreftet at en spiller hos oss har testet positivt for Coronaviruset og pga. smittefare er det totalt 11 stk. som er satt i karantene til og med Tirsdag 17mars.
Ingen av disse har som vi vet til nå, fått noen symptomer på smitte.Vi i utvalget har allikevel i dag diskutert hva vi gjør rundt trening/kamp for våre to lag i neste uke, sier Bjarne Vierdal på vegne av laget.

Han skriver videre på laget sin Facebook-side: _ Klubbene vært i kontakt med kommunelege for å høre hva de råder oss til, og ifølge de så var det i utgangspunktet ingen problemer med å trene for de som ikke var i karantene. Måtte bare være nøye med håndhygiene og trengte ikke klemme på hverandre. Men etter å ha tatt alt med til betraktning så ønsker vi av hensyn og respekt til risikogrupper og andre rundt oss, allikevel å avlyse alle treninger i neste uke. Vi vi hele tiden følge tett utviklingen og komme tilbake til om vi går tilbake til normalen igjen i uken etterpå. Vil oppfordre til egentrening denne uka, slik at alle holder seg i «gang» og klar for å starte opp for fullt igjen, skriver Vierdal.

Tysværdamene håper alle har forståelse og respekterer avgjørelsen.

PS! På bildet vi brukte av Tysværdamene i forrige artikkel var det bilde av treneren Sigbjørn Tysvær. Noen har oppfattet at illustrasjonsbilde skulle fortelle at han var den treneren som var i karantene. Bygdebladet beklager at noen har oppfattet det slik, og har fått bekreftet at han ikke er i noen form for karantene.