Kinosjef Øystein Simonsen gleder seg til å bli en del av et større fellesskap gjennom KinoNor.  Foto: Sigurd Moe Hetland
Øystein Simonsen og kulturhuset tar koronarådene på alvor. Foto: Sigurd Moe Hetland

Koronaviruset: Avlyser og innfører begrensinger (18 avlysninger til nå)

Lunsjkonserten på fredag er avlyst. Det samme er en rekke små og store arrangement i Tysvær. Både idrett og kultur av avlyst det meste de neste to-tre ukene. VI OPPDATERER MED NYE AVLYSNINGER ETTER HVERT SOM DE BLIR MELDT INN.

– Vi følger de rådene vi får fra kommuneoverlegen i Tysvær og det vil i praksis bety at en rekke arrangementer på og rundt huset vårt nå allerede er avlyst. En del av de som skulle hatt arrangement her har selv etter råd fra sine helsekontakter avlyst. Vi avlyser lunsjkonserten, fredag, og vurderer fortløpende andre arrangement i ukene som kommer. Kinodriften blir redusert når det gjelder hvor mange vi slipper inn. Det samme gjelder badeanlegget den korte tiden det nå er åpent før oppussingen. Dette er en vanskelig situasjon men vi stiller oss 100 prosent bak de vedtakene som blir gjort sier kulturhusleder Øystein Simonsen.
Selv om det er kommet klare styringer er det en åpning.
– Vi kan risikovurdere arrangement mellom 100-500 personer. Men vi har nå lagt oss på maks 100 på kino, 100 på arrangement eller risikovurdert i hvert enkelt tilfelle. Badeanlegg blir nå stengt. Rehabilitering starter lørdag, så da stenger vi fram til juli, sier Simonsen.

Avlyser
Konserten på Nedstrand med Kjell Inge Torgersen er avlyst
Frakkagjerd ungdomsskole har avlyst de planlagte skiskolene på Voss.
LHL og flere andre organisasjoner har avlyst møter i Tysvær.
Skjold IL hadde planer om å arrangere minirunde (innebandycup) på søndag i Skjoldhallen, men denne blir nå avlyst.
Steinsvik Arena avlyser/utsetter datatreff som skulle vært i helga.
Et internettkurs som skulle arrangeres i Tysværtunet er avlyst. På hjemmesidene til Tysværtunet kan en få oppdateringer.
Årsmøtet i Utdanningsforbundet Tysvær blir utsatt inntil videre pga Corona situasjonen. Årsmøtet skulle ha vært på Verkstaden i kveld.
De fleste av landets kulturhus har nå redusert eller avlyst mange av sine arrangementer. I forståelse med våre lokale arrangører har Riksteatret derfor i dag besluttet å kansellere vårens gjenværende turneer.
Tysværvåg barne- og ungdomsskole har også avlyst skileirskolen til Voss som skulle være i neste uke. MOT-leir for 9. klassinger som skulle vært i dag til fredag på Tau er også avlyst.
Norges idrettsforbund mottok i dag nye retningslinjer fra Helsemyndighetene for gjennomføring av arrangement i Norge. De nye retningslinjene er tydelige. Arrangementer over 500 deltakere bør avlyses, utsettes eller eventuelt gjennomføres med tomme tribuner.
Frakkagjerd Drill melder at årets Rogadrill er avlyst.
Tysvær brass innstiller alle øvelser og annen aktivitet inntil videre. Som en del av felleskapet er det viktig at vi er vårt ansvar bevist og vi ønsker med dette å bidra til å både begrense og forsinke spredning av koronaviruset.
Frakkagjerd Skolekorps også innstilt all øving til etter påske. Vi har innstilt all aktivitet til etter påske med øvelser og dugnader til etter påsken så får se hva som skjer etter det, skriver korpset i en melding.
Tysvær Blandakor har AVLYST den store kirkekonserten i Aksdal kirke 22.mars.
Tysvær bibliotek har følgende melding til sine brukere: Vi følger anbefalingene fra Tysvær kommune for å forebygge smitte av koronaviruset og avlyser tre arrangement før påske. Dette gjelder Oppdag Vesterled. Nordlige Skottland, Orknøyene og Shetland, Korrekt og ukorrekt talemål. Formiddagsforedrag på storskjerm. og Å dyrke i pallekarm. Vi håper arrangementene kan settes opp senere, og kommer ev tilbake med nye datoer. Slektskafé og Språkkafé er små arrangement som foreløpig går som planlagt.
Tysvær Hagelag avlyser hagemøte den 23. mars kl. 19.00 på Stegaberghuset på Frakkagjerd.
Tysvær Hagelag avlyser Barnas Hagelag møte på Frakkagjerd den 30. Mars kl. 18.00. Dette arrangement blir utsatt.

Har du tips om arrangement som er avlyst og vil dele det med våre lesere send oss en melding på [email protected]