Bent Høie. Foto: Borgos Foto AS
Bent Høie. Foto: Borgos Foto AS

– Nå trykker vi på den store, røde knappen.

– Kjære alle sammen. Vi innfører de mest inngripende tiltakene som har blitt gjort i Norge i fredstid, sier helseminister Bent Høie.

– Ikke fordi vi kan, men fordi vi må. Dette er tiltak som berører mange. Det beklager vi. Men ved å begrense smittespredningen, begrenser vi at flere blir alvorlig syk og vi begrenser presset på helsetjenesten vår.

– Grepene vi tar kan skape frykt hos noen. Jeg håper de vil skape trygghet hos de fleste. For befolkningen kan føle seg trygge på at vi tar grepene som trengs for å hindre smittespredning og sikre at de som blir alvorlig syke får helsehjelpen de trenger.
Noen vil sikkert si at de ikke er redde for å bli smittet. Dette er mitt budskap til dem: Kanskje du ikke er redd for din egen del. Men du må være med på å begrense smitte av hensyn til bestemoren din som er høyt oppe i årene, lillesøsteren din som har astma og naboen din som har kreft, sier Høie.

– Det blir en krevende tid for landet vårt fremover. Men krevende tider, krever at vi alle bidrar. Bidrar til å hindre videre smitte i befolkningen og bidrar til at helsetjenesten vår kan fungerer og gi hjelp til de som trenger det mest. Vi har en helsetjeneste i Norge som er godt forberedt og godt rustet til å håndtere situasjonen. Det de trenger nå, er vår støtte og tillit til å gjøre jobben sin, avslutter Høie i en melding etter dagens pressekonferanse i Oslo.