Erna Solberg og  Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.
Erna Solberg og Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

SISTE: Erna Solberg – Alle landets skoler og barnehager stenges

Erna Solberg og regjeringen vedtar å stenge alle skoler og barnehager. Dette i tillegg til flere stiltak er de største inngrep som er gjort i fredstid for Norge.

– Nå har vi kommet så langt at slike tiltak er helt nødvendig. Vi er alle nå nødt til å være med på en stor dugnad. Gjør vi harde grep nå kan vi lette litt etter hvert om det kan vise seg mulig. Dette er en helt spesielt for alle, sier Erna Solberg.
– Vi har fått med oss dette og forholder oss selvsagt til det regjeringen vedtar og pålegger oss. Vi kommer tilbake med detaljer på hvordan dette skal gjøres i praksis med en gang vi får en oppdatering på dette, sier rådmann Sigurd Eikje i Tysvær kommune.

– Dette er grep som er helt nødvendige. Mange sier de ikke er redd for å bli smittet. Men nå er det på tide å slutte å tenke på seg selv. Alle må bidra, sier helseminister Bent Høie.
Han sa videre at noen av tiltakene kan skape frykt, men at han også håpper at det vil skape trygghet.
– Helsedirektoratet har vedtatt følgene fra nå til 26. mars med muligheter for forlengelse.
Stenging av barnehager og alle skoler. Unntak gis for kritiske samfunnsfunksjoner som må ha oppfølging. Det skal være tilbud på skoler og barnehager for personer i helsesektor. Forbud mot og stenging av all idett og kultur både inne og ute. Treningssenter, frisørsenter og tatoo-butikker. Bade- og svømmmehaller. detaljehandel kan holde åpent og det er ingen grunn til å hamste. Transportsektoren holdes i gang som vanlig. Unngå likevel reiser både inn- og utlands. Unngå nærkontakt. Alle som kommer fra reiser i utland skal i karantene. Unngå også å besøke eldre personer som har helseproblemer og vis eller forsiktighet. For å sikre helsepersonell tilgjengelig. Forbud mot utlandsreiser for helsepersoner. Det siste gjelder fram til 1. mai 2020.

Tiltakene gjelder fra klokken i dag 12. mars klokken 18.00 til 26. mars 2020.

Saken blir oppdatert