Ordførar Sigmund Lier, idrettskonsulent Geir Stakkestad og leiar av grannelaget på Sundfør, Sigmund Sundfør står og diskuterer parkering med Hodnafjellet i bakgrunnen.
Idrettskonsulent i Tysvær, Geir Stakkestad. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Koronaviruset: – Det er «lika gale» i Tysvær, altså

Etter at Haugesunds Avis hadde en nettsak om folk som trente sammen på en av fotballbanene i byen kom det flere meldinger også til oss.

– Det er «lika gale» i Tysvær. Vi gikk en tur og da var det helt klart et lag som trente. Har hørt at andre også har sett det samme. Syns det er et dårlig signal å sende ut, sier turgåeren.
Idrettskonsulent Geir Stakkestad har også både sett og hørt om dette.
– Anleggene våre utendørs er ikke fysisk stengt. Men fortsetter dette så er det nok noe vi må se på. Jeg har også sett en film av slik trening og har snakket med den klubben det gjelder. De støtter de vedtakene som myndighetene har gjort 100 prosent, og har kontaktet den voksne på filmen. Jeg regner med at det stopper der, sier Stakkestad.
Han opplyser om at alle innendørsanlegg er stengt og da betyr det 100 prosent stengt for all aktivitet.

Idretten er under stort press for tiden og vi har et lengre intervju med idrettskonsulenten i papiravisen på torsdag.
Der prøver vi å se framover på hva som kan skje når karanteneperiodene er over.
– Det er tusenvis av kamper og mange turneringer og arrangement som nå er avlyst. Skal disse arrangeres om noen måneder blir det tett program. Dette er vanskelig å sette seg inn i, sier Stakkestad i intervjuet.