Kultursjef Anders Netland
Kultursjef Anders Netland vil ha lag og foreninger med på et stunt. Det bør de takke ja til. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Koronaviruset: – Vil du være med på et fantastisk rekordforsøk?

1. april går fristen ut for å søke om kulturmidler i Tysvær. Dagen etter kan lagene få ja, og dagen etter det kan pengene være på konto.

Skal dette kunne la seg gjennomføre må lag og foreninger kaste seg rundt.
– Vi har lyst til å gjøre et stunt nå i disse vanskelige koronatidene. Hvis lag og foreninger nå blir med og få sendt i vei sine søknader raskest mulig, ja så skal vi på kulturkontoret gjøre alt som er i vår makt at de skal få sin støtte på konto 3. april. Om det ikke er verdensrekord i saksbehandling, så tett på, sier kultursjef Anders Netland.
I tillegg til at det vil lette på saksbehandlingen å få inn søknadene fortløpende fra til 1. april, så vil det også være en håndsrekning for lagene å få pengene før påske.

– Kjør på
Midlene det kan søkes om går til alt fra daglige ledere til dirigenter. Via mye annet selvsagt.
– Ja, dette er snakk om store beløp som lag og foreningen helt sikkert trenger slik situasjonen i landet er. Vi snakker om flere millioner kroner. Får vi inn søknadene fortløpende nå kan vi kvalitetssikre dem og vurdere dem slik at vi kan godkjenne og utbetale rett etter at fristen går ut 1. april. Så her er det bare å kjøre på. Lage gode søknader og få det gjort. Regner med at det er en del ledere som har god tid nå, siden alle aktiviteter er lagt på is, sier Netland.
De som skal søke har nok gjort dette før, men for eventuelt nye ledere så ligger all informasjon på kommunen sine nettsider.

Krise?
– Hva kan du si om hverdagen til lag og foreninger akkurat nå, Netland?
– Det er selvsagt vanskelig. Ikke får en gjennomført det en driver med, og det er også vanskelig å spå. Derfor vil vi i alle fall gjøre det vi kan slik at de får denne kommunale støtten tilgjengelig så raskt som mulig.
– Er det lag og foreninger som betaler leie til kommunen for lokaler som de nå ikke kan bruke?
– Nei, det skal det ikke være. Vi tar heller ikke betalt for å leie ut kommunale lokaler om det ikke er noe helt spesielt. Så ingen lag og foreninger skal tape på at vi krever inn noe nå, seier Netland.