Senterleder Elisabeth Brekke Førland
Elisabeth Brekke Førland og Aksdal Senter må tenke kreativt i disse koronatider. Ring og bring er blitt en suksess. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Aksdal Senter: Kreative i krisetider

Aksdal Senter er fortsatt åpent, men stille og folketomt. De som er på jobb og har butikker er kreative og har kommet frem til at du ringer – de bringer. Det er en suksess.

Senteret merker at tysværbuen er flinke til å gjøre det de får beskjed om, nemlig å holde seg hjemme og inne. Det er i utgangspunktet tungt for alle som driver butikk.
– Det er folketomt, men fortsatt åpent. Vi har redusert åpningstidene nå, og de fleste butikkene åpner klokken 11.00. Det er bare Life, Meny og Apotek 1 som har vanlige åpningstider. Tre butikker har stengt, og det er Grønnestad frisør, Shoes and More og Barretti. I Slike tider må vi tenke lurt, og det vi kom opp med er at folk nå kan kontakte oss, så fikser vi resten, sier senterleder Elisabeth Brekke Førland.

Suksess
Og tiltaket viser seg å være en suksess.
– Det som nå skjer er at folk ringer, sender bilder eller chatter med butikkene på Facebook. Det kan være en så enkel melding som; Vi har tre unger hjemme og trenger noe som kan aktivisere dem. Butikkene lager til en pose til avtalt pris, legger kvitteringen i posen, og så tar vi det med og levere posen på trappa på veien hjem. Alle i senteret er med på dette, og i tillegg til at det gir penger i kassen, så skaper det et samhold, sier Brekke Førland.
Da Bygdebladet var innom Jernia og Morten Bjelland merket vi på han at det var en ny hverdag, og at en nå gleder seg over salg og kundekontakt på en helt annen måte.
– Jeg solgte maling, tok det med i bilen på vei hjem og leverte på trappa. Enkelt for kunden, viktig for meg, sa Bjelland.

Vanskelig
Selv om salg over telefon og Facebook selvsagt kan være til stor hjelp i en presset situasjon, så kan det selvsagt ikke redde normal omsetning.
– Dette er krevende for butikkene og vi tar dag for dag. Vi støtter 100 prosent at folk er hjemme. Det vi når gjør er å spille på lag og dette er vinn-vinn. Men hvor lenge det går, nei det vet vel ingen.
– Hva med de stengte butikkene?
– Frisøren ble pålagt av Staten å stenge. Barretti stengte onsdag, men kan kontaktes på telefon og nett de også. Det er veldig spesielt, men det er det vel for alle akkurat nå. Nå oppfordrer vi selvsagt alle som kan til å støtte de lokale butikkene, avslutter senterlederen.