Randi Orhammer leder av Familievernkontoret Haugalandet
Randi Orhammer leder av Familievernkontoret Haugalandet

– Bufetat og familievernet er her for dere

Mange familier og barn vil oppleve stress og uro i denne situasjonen. Som foreldre er man opptatt av å ta vare på familien og på barna.

– Norge er i en krevende situasjon på grunn av Koronaviruset. Det rammer store og små, ulike virksomheter og lokalsamfunn, skriver Randi Orhammer leder av Familievernkontoret Haugalandet i en pressemelding.

Hun har sendt disse rådene: .
– Vi er her for å hjelpe og støtte deg og dere, dersom dere har behov for å snakke med noen i denne perioden.
Vi har nå opprettet en veiledningstelefon som du kan få råd/veiledning av, uten at du blir registrert som klient. Dette er et «her og nå»-tilbud om du opplever at koronasituasjonen skaper utfordringer for deg og din familie. Vi vet at mange sier koronasituasjonen øker presset og stresset i familien. Da kan det være godt å få litt råd, støtte og hjelp. Våre kontorer fra Egersund i sør til Nordfjord i nord er åpne og tilgjengelige for dere, i første gang på telefon.
Tilbudet er for par som nå får utfordringer i parforholdet/familien, og vi tilbyr samtaler for samboere, gifte, særboende av likt eller ulikt kjønn. Tilbudet gjelder selvsagt også for familier i to hjem og dere som er enslige med barn.
Tilbudet er gratis, og du kan ta kontakt uten henvisning. Du vil få snakke med høyt kvalifiserte medarbeidere, for eksempel erfarne familieterapeuter eller psykologer. Dersom du ønsker videre dialog, tilbyr vi og å sette opp videre konsultasjoner for deg/dere på telefon.
– Ikke sitt alene, bruk oss, avslutter hun.