Det er nå kommet nye test kriterier som gjør at alle med mistenkt koronasmitte kan få testet seg.
Det er nå kommet nye test kriterier som gjør at alle med mistenkt koronasmitte kan få testet seg.

Nå kan alle med mistanke teste seg

Det er nå kommet nye test kriterier som gjør at alle med mistenkt koronasmitte kan få testet seg.

Fastlegen stiller indikasjon, så man må først kontakte fastlegen telefonisk for å høre om symptomene gir mistanke om smitte.

– I Tysvær har vi fremdeles god kapasitet, slik at denne muligheten er her i dag. Dette gjelder alle innbyggere i Tysvær og Sveio (som vi samarbeider med). Dersom det blir mangel på test-utstyr, vil de mest sårbare og helsepersonell bli prioritert. Ved lette symptomer anbefaler vi å se det an hjemme i to døgn før testing vurderes. Dette gjelder spesielt ansatte og barn i barnehager og skoler, samt andre personer uten risikofaktorer for alvorlig sykdom, sier kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie.
Hun forteller videre at denne testingen skjer i Aksdal.
– Det planlegges for testing av 5 % av innbyggerene i kommunen per uke, vi setter derfor nå opp et telt i relasjon til Test-senteret i Aksdal bak kulturhuset, dette for å effektivisere testingen og teste flere samtidig.