Eivind Jul Fiksdal var et spennende og solid møte under dagens lunsjkonsert. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Eivind Jul Fiksdal var et spennende og solid møte under dagens lunsjkonsert. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Fantastisk lunsjkonsert med Eivind Jul Fiksdal:

Av og til er det lov å ha griseflaks

Eivind Jul Fiksdal og søsteren, fløytespiller Kajadilani S. M. Fiiksdal, kom vant, og forsvant ut av mørket i Tysværtunet.

Koronaviruset har virkelig satt bransjen på vent. Å ta sjansen på å invitere til lunsjkonsert med alle regler og karantener som er, gir utfordringer. Vi tok sjansen på å invitere Eivind Jul Fiksdal – det skulle vise seg å være et blinkskudd. Av og til må vi ha lov til å ha griseflaks, for dette ble bra.

Og for en nydelig og musikalsk halvtime det ble.
Eivind Jul kjørte rolig ut og balanserte konserten med sine mest kjente sanger. «Deilig jord» «Stjernehimmel» og radiohiten «Alt på ny» kom som perler på en snor.
Avslutningen med en norsk versjon av en sang laget av Tom Waits toppet det hele.
Og det var en jobb å gjøre. Koronaviruset har sørget for strenge regler i kulturhuset, men den dyktige gjengen hadde funnet plass til en fin gruppe tilskuere som virkelig fikk en herlig halvtime.
– Kjekt å få denne muligheten, og så kjekt at så mange ville komme. Dette har jeg gledet meg til lenge, og det gav mersmak, sa Eivind Jul Fiksdal.
Eivind Jul Fiksdal fortalte også om nye prosjekt som plateutgivelse, ny runde med samarbeid med «A-men» og konserter med band.
– Det blir litt mer rock´n roll med band, men dette var en super opplevelse, avsluttet pianist, sanger og komponisten fra Stavanger.

Søsteren Kajadilani spilte fløyte på halvparten av sangene noe som virkelig satte en fin spiss på det hele.

Dette var den første av fem lunsjkonserter i høst. Dette er et samarbeid mellom Tysværtunet kulturhus og Tysvær Bygdeblad.

Eivind Jul Fiksdal og søsteren, fløytespiller Kajadilani S. M. Fiiksdal