Ørjan Østebøvik i aksjon i helgen.
Ørjan Østebøvik i aksjon i helgen.

Klippet, klippet, klippet klippet og klippet til rekord og store summer til viktig forskning

Ørjan Østebøvik kan strekke ut etter et døgn der han har klippet 1243 sauer. Det er en utrolig stilig rekord med tanke på det gode formålet.

Mange har engasjert seg i familien Østebøvik sin historie om sønnen som døde og deres kamp for å gi «Landforeningen uventet barnedød» fokus. Ørjan bestemte seg for å gjøre det på sin måte. Han ville klippe sau. Sponsorer og folk har vippset gjennom hele helgen og per nå er det kommet inn over 200.000 kroner. Og folk kan fortsatt vippse.
– Målet er 1080 sau på anlegget til Fatland i Ølen, sa Østebøvik før han starta opp lørdags morgen. 24 timer senere hadde han knust både den gamle norgesrekorden, og fått akkurat den oppmerksomheten som det gode formålet fortjener.
– Jeg er veldig glad for det er over. Og kjempeglad for pengene folk har gitt, sier Ørjan søndags kveld.
– Gikk alt på skinner?
– Var bra kontroll.. Hadde litt småproblem de 2 øktene jeg klipte 95… måtte ha noen ekstra toalettbesøk. Så hadde hatt over hundre dei øktene og…

Samtidig som Ørjan klippet kunne folk kose seg med tidenes livekonsert i Bokn Arena på nett. Disse bandene spilte opp: The Kvednabekkjers med Kjetil Østebøvik, Levang, med yngstebror Øyvind Østebøvik på vokal, Pakkers, Helge Toft, FYK, Lystgass og Glennen.

Du kan vippse til 10591

Mer om bragden får du i papiravisen på torsdag.

Skjema til rekord….