- Vi ønsker å lage dette til en positiv opplevelse for våre kunder, sier leder Wenche Akselsen. Foto: Marit Tvedt
- Vi ønsker å lage dette til en positiv opplevelse for våre kunder, sier leder Wenche Akselsen. Foto: Marit Tvedt FOTO: Picasa

Handle lokalt

Særlig i koronatiden har folk merket hvor viktig det er å ha en nærbutikk. Foruten å skaffe melk og brød, og ganske mange andre varer også, er den et sted der folk møtes.

Denne uka markeres Nærbutikkens dag. Merkur-programmet organiserer tiltaket, som er et utviklingsprogram for butikker i distrikts-Norge. Målet er å sikre folk i distriktene tilgang til en nærbutikk og en bokhandel av god kvalitet.
Flere av våre lokale butikker støtter tiltaket, blant annet den lokale bokhandelen Aksdal bok og papir.
– Vi ønsker å lage dette til en positiv opplevelse for våre kunder, sier leder Wenche Akselsen.
– Jeg er glad for at innbyggerne er flinke til å handle lokalt, og vi ser at butikken vår har vært viktig under korona-tiden.
De skal ha spesielle tilbud fra torsdag til og med lørdag denne uka, der boka «Tysvær – aktivitet og trivsel i 50 år» blir gitt gratis til alle som handler i butikken.
– Vi har Tysvær Historielag sin bok «Vingespenn» på tilbud. Nå kan du få eldre årganger for en billig penge, forteller Akselsen.

Skape liv og møtes på kaien
Slåttevik landhandel har hvert år markert Handle lokalt-dagen. Vi snakket med Ingunn Johannessen, som driver denne nærbutikken:
– Dette har vært en åpen handelsdag i flere år, der hvem som helst kan komme med varene sine, enten det er lopper, blomsterkranser, håndarbeid eller mat av forskjellig slag. Markedsplassen er på kaien utenfor butikken, og hvert år er det mange besøkende. I år har vi fått Atle Heskja til å fortelle historien om Slåttevik landhandel, som er blant de eldste i landet.
Arrangementet starter lørdag 17. oktober klokka 1200 og varer fram til klokka 1500.
– 10 % av omsetningen vår denne dagen går til TV-aksjonen, forteller Ingunn Johannessen. – Og på handlekvitteringen kan en vinne en kake, avslutter hun.