Dag Rønnevik opplevde marerittet då kroppen svikta heilt. Nå har timar med styrketrening og cellegift fått vektløftaren tilbake på toppen av pallen.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Dag Rønnevik med et personlig innspill om trening. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Korona: Ikke steng treninga vår

Av Dag Rønnevik, leder Tysvær vektløfterklubb:
Som en person med diagnosen Psoriasisartritt er trening veldig viktig for å fungere til daglig. Som trener og Coach for en Vektløfterklubb kjenner jeg til flere som trening er veldig viktig for. Det finnes mange med kroniske lidelser som trening er viktig for.

Totalt på treningssentre i Norge har det vært 8 millioner besøkende siden gjenåpningen i juni (tall fra Virke trening), kun 1 smittetilfelle kan spores tilbake til senter.
Vi slår et slag for viktigheten av åpne sentre/idrett for folkehelsa, det er TRYGT å trene på treningssentre og idrettsanlegg så lenge alle overholder de smittevernregler som er satt.
Vi er en viktig næring med mange frivillige, ansatte og arbeidsplasser, som legger ned en stor innsats for at vi alle skal kunne trene trygt, selv midt i en pågående pandemi.
Fysisk aktivitet er viktig for å ta vare på og for å bedre den psykiske og fysiske helsen vår. La treningsbransjen og idretten få fortsette å være en viktig pådriver for god fysisk og psykisk helse!

Jeg sier ikke vi ikke er utsatt men en må alltid starte med tiltak i første ledd

Vi ser allerede konsekvenser av tidligere nedstenging og ikke minst på det Psykiske plan. Vi snakker hele tiden av at vi må verne de svakeste. Hva er konsekvensene om idretten stenges ned? Jo flere og flere blir svakere. Jeg kan ikke finne et eneste utredning på konsekvensen av dette. Kun velkjent dokumentasjon på at trening er bra for folkehelsa.

Fra plassen der jeg trener kan jeg med hånda på hjertet si at absolutt alle følger våre smittevern regler. Til og med våre yngste deltakere som er 10 år vasker og desinfiserer utstyr etter seg. De som har testet seg etter konkurranser ++ har vært negative vi ligger på 100-200 besøk i uka litt variasjon.
Vi skal ta Koronasituasjonen på alvor men ikke la idretten lide for folks reiser, fester mangel og mangel på Koronarutiner. Det er her tiltakene må komme.

Jeg sier ikke vi ikke er utsatt men en må alltid starte med tiltak i første ledd og ikke lenger ut i kjedene som allerede har tiltak på plass..