Espen Eriksen og Gunnar Halle serverte en skikkelig neddempet julekonsert. Årets siste lunsjonsert var en høydare. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Espen Eriksen og Gunnar Halle serverte en skikkelig neddempet julekonsert. Årets siste lunsjonsert var en høydare. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Espen Eriksen og Gunnar Halle: En ren nytelse fra to av våre beste

Julelunsjen med jazzdoen Eriksen/Halle er blitt en fin avslutning på våre konserter gjennom året. Denne gangen var det bedre enn noen gang.

Jazz og tradisjonell julemusikk kan være utfordrende nok, men når Eriksen på flygel og Halle på trompet leker seg i storsalen blir det både spennende og vakkert. Og det var forventninger til gutta som nå har vært med oss i en årrekke. Fullt hus, det vil si så fullt som det er lov nå, var en perfekt ramme for vandringen i julemusikken slik duoen tolker den.
Og det var mye kjent og kjært. Og litt ikke fullt så kjent, men likevel interessant å lytte til. For det dette det handler om. Lytte og nyte.
Og om noen skulle være i tvil så er duoen rangert høyt i det sterke norske jazzmiljøet, noe konsertene bærer preg av det. Det oser kvalitet og musikalitet.
Denne gangen hadde Halle valt å ta med seg noen av «boksene» sine og kunne både loope og ikke minst spille flerstemt med seg selv. Det fungerte og lyden i Tysværtunet var imponerende god.
Etter 40 minutter var det tid for avrunding og Espen Eriksen og Gunnar Halle ønsket god jul på vegne av oss alle bak lunsjkonsertene med en fantastisk og nær versjon av «Deilig er jorden». Rett og slett fantastisk.

Lunsjkonsertene er et samarbeid mellom Tysværtunet kulturhus og Tysvær Bygdeblad. Vi ønsker som sagt god jul til alle våre trofaste publikummere, og vi lover å være på plass igjen i 2021.

Espen Eriksen, flygel

Gunnar Halle, trompet