Måndag startar ei stor nasjonal undersøking der 2000 frå Tysvær skal svare på korleis dei har det. 
Foto: Mona Terjesen
Tysvær kommune tar grep. Foto: Mona Terjesen

Korona: Hjemmeskole for ungdomsskoleelevene, mandag

Tysvær kommune har i kveld satt krisestab for å gjøre seg klar til å ta utfordringen angående de nye koronarådene som kom i kveld.

– Vi har nå hatt et godt arbeidsmøte der vi har kommet frem til følgende tiltak, gjeldene fra i kveld, sier ordfører Sigmund Lier.
Alle elevene i ungdomsskolene våre skal ha hjemmeundervisning mandag 4. januar. Det betyr at ingen av elevene skal møte på skolen, men vil få et opplegg digitalt, slik de hadde i vår. Tirsdag er de tilbake på skolene. Da har lærere og administrasjonen fått en dag på seg til å ta i mot dem på en trygg måte, slik de gjorde i vår.
Barneskolene og barnehagene drives som vanlig.
Vi har ikke tatt avgjørelser når det gjelder utlån av kommunale bygg, men har et nytt møte i morgen hvor dette blir vurdert.

Koron-vaksinasjonen starter denne uken som planlagt. Vi skal starte med omsorgssentrene våre. Det er ikke meldt om nye smittet i Tysvær den siste uken, og det er laget et godt opplegg for gjennomføringen av vaksineringen.

Hjemmekontor
Sigmund Lier forteller videre at mange av de fysiske møtene i kommunen er avlyst eller flyttet over på nett.
– Det blir slik i alle fall de første ukene. Så får vi ta en ny vurdering. Det betyr at alle som kan jobbe hjemmefra gjør dette fra i morgen av. Vi oppfordrer også det private næringslivet til å gjøre det samme, sier Lier.