Matematikk blir til snøkunst på FUS.
Matematikk blir til snøkunst på FUS.

Rødt nivå sørget for nydelige kunstverk i hvitt

Med rødt nivå i ungdomsskolen kom endelig  både skøyteis og snø.

Elevenes skolehverdag blir snudd på hodet. Den kan fort bli kjedelig og teoretisk når alt skal strammes inn i faste kohorter og en-meteren skal holdes i alle sammenhenger. Vi har blitt gode til å snu oss rundt og utnytte situasjonen til det beste for elevene. Mandag denne uka kom snøen. Elevene i 10c på Frakkagjerd ungdomsskole står bak kunstverket liker å «utfordre» lærerne sine. Denne mandagen var vi godt forberedt på et motangrep samtidig som vi kunne innfri ønsket om å være ute i snøen.
Inne i klasserommet studerte vi hvordan vi kunne lage snøkunstverk ved hjelp av matematikk. Passer og blyant ble tatt fram. Sirkler ble delt opp og dannet etter hvert forslag til fine mandalakunstverk. Ute skulle teorien bli til praksis. Alle gruppene fikk en taustump på 2,5m. Den ene eleven var passerspissen og den andre var blyet. Så tegnet og regnet de seg fram til sirkler, bølger og blomster.
Dronefilming satte spissen på opplevelsen.

Se hvor flott det ble!

Av Linda Lien, FUS