KORONA: Det er påvist mutert virus hos to smittede i Tysvær kommune

Det er påvist mutert virus hos to smittede i Tysvær kommune, og kommunen venter på svar på hvilken virusvariant dette gjelder.

De to tilfellene som ble registrert i går var muterte virus.
Det er snakk om personer som har vært på besøk i hjemlandet sitt og tilfellene blir beregnet som importsmitte, og er ikke koblet til det pågående utbruddet i Haugesund, melder Tysvær kommune

I lys av at det er smittetilfelle med mutasjon i Tysvær ber kommuneoverlegen om at innbyggere og besøkende er ekstra varsomme og følger de nasjonale og lokale regler og anbefalinger. Muterte virus er ikke nødvendigvis farligere, men smitter lettere og det er derfor mer krevende om en skulle få et utbrudd av denne type virus lokalt. Vi ber alle teste seg tidlig, selv ved milde symptomer.

Det jobbes med smittesporing og testing, og det er foreløpig en uavklart og krevende situasjon. Kommunen venter svar på hvilken virusvariant det er, i løpet av uken. Kommunen kommer tilbake med mer informasjon når situasjonen er mer oversiktlig.

Pressemelding Tysvær Kommune