Hegrestatuen

– Husk på de som sitter alene

Haugalandet er et felles område der innbyggerne hele tiden krysser usynlige kommunegrenser. Nå stenges det meste. Ordfører Sigmund Lier kommer med en bønn.

– Dette er selvsagt en trist utvikling som vi har sett komme de siste dagene. Flere og flere er smittet, og kommunene gjør nå store innstramninger som gjelder fra i morgen midnatt. I en slik tid er det ekstra viktig at vi tenker på de som nå sitter alene. Ring om ikke for annet enn å spørre hvordan det går. Kanskje har de enkel spørsmål om smitte du kan hjelpe dem med. Sammen skal vi gjennom dette, sier Lier.
I morgendagens papiravis har Lier en kronikk hvor han ser et lys i tunnelen.
– Dette viser hvor fort dette har snudd. Fra en periode med lite smitte, via utbrudd på Aibel til de siste dager og timers smitteutbrudd. Vi blir nødt til å følge de rådene og reglene som nå gjelder. Kommuneoverlegen har nå med sitt mandat bestemt at vi følger Haugesund og Karmøy, så vil kommunestyret møtes på mandag og gjøre et formelt vedtak. Et vedtak som gjelder frem til påske. Så får vi krysse fingrene og håpe at det da kan åpnes opp igjen, seier Lier.