4. klasse ved Frakkagjerd barneskole må i karantene etter at det er påvist smitte i klassen. Foto: FBS
Frakkagjerd barneskole og alle de andre skolene er på vei mot gult nivå fra neste uka av. Foto: FBS

Mange nye smittetilfeller – også på en barneskole

Det er påvist 7 nye smittetilfeller med Covid-19 i Tysvær kommune siste døgn.

6 av 7 smittetilfeller er koblet til utbruddet i regionen, og den siste er koblet til innreise.

En ny ansatt ved Fjellhaug barnehage har testet positivt, men denne er koblet til samme avdeling som det ble påvist smitte på i går og det er derfor ikke flere barn som må i karantene.
En elev på Frakkagjerd barneskole har testet positivt og dette medfører at to klasser må i karantene. De aktuelle elevene og lærerne tester seg i dag lørdag.

Rektor Morten Salvesen har lagt ut denne meldingen til elever og foresatte:
Til informasjon fra kommuneoverlege Mariann E. Lie:
En elev ved Frakkagjerd barneskole fikk dessverre påvist Covid-19 smitte fredag kveld 12.03.21. Foreløpige undersøkelser viser stor sannsynlighet for at dette er et mer smittsomt mutert virus. Ut i fra smittesporingen som er gjort, må 4.trinn gå i karantene. Husstandsmedlemmene deres (familien) vil måtte gå i vente-karantene. Det vil si at de må være i karantene inntil første prøvesvar foreligger på eleven. Flere ansatte vil også bli berørt og vil bli satt i karantene.
I løpet av helgen vil flere elever og ansatte teste seg. Inntil vi har sikret at det ikke er flere smittende på skolen, anbefaler vi at dere holder dere mest mulig hjemme i helgen og begrenser sosiale kontakter. Som alltid oppfordrer vi til lav terskel for testing ved symptomer. Med vennlig hilsen Kommuneoverlegen og Sporingsteamet

Fra rektor:
Det vil bli hjemmeskole for 4.trinn i alle fall frem til og med torsdag 18.mars, og mest sannsynlig ut uke 11. Karantenetiden opphører når prøvesvar 2 bekrefter negativ test.
Dersom elever på andre enn 4.trinn er hjemme fra skolen neste uke (pga. vanlig sykefravær, sykdomssymptomer, ventekarantene, nærkontakter i andre smittesammenhenger eller i risikogruppe med underliggende sykdom etc.), er det fortsatt viktig å gi beskjed til kontaktlærer. Husk gjerne da å presisere om barnet er i form til å jobbe med skoleoppgaver som vi kan sende hjem.
Det smittede barnet har ikke tatt skolebuss, og ingen elever utenom 4.trinn er foreløpig definert som nærkontakter på skolen.
Vi håper at ikke flere blir smittet og at dette går snarlig over. Ha en så fin helg som mulig videre. Ta vare på hverandre og hold dere samlet i husstanden med så få andre sosiale kontakter som mulig.
Vi vil prøve å holde dere oppdatert så godt vi kan, dersom ny informasjon kommer

Omfattende smittesporing og testing foregår gjennom helgen.