Haugalandet stenger ned
Haugalandet stenger ned

Haugalandet stenges ned fra midnatt etter vedtak i regjeringen

SISTE: Smittesituasjonen i kommunene på Haugalandet er i utvikling.

Regjeringen har med bakgrunn i dette vedtatt en nasjonal forskrift som gjelder fra midnatt i dag, den 16. mars til og med 11. april.

Forskriften innebærer at en lang rekke virksomheter må stenges ned fra midnatt. Målet er å redusere smittespredningen.

Disse må holde stengt
Fra midnatt må følgende virksomheter holde stengt frem til og med 11. april 2021.
Serveringssteder, utesteder, butikker, varehus, treningssentre, svømmehaller, badeland og så videre, tros- og livssynshus, biblioteker, fornøyelsesparker, museer, kinoer, teatre og tilsvarende.

Det er unntak fra bestemmelsen. Blant annet kan matbutikker holde åpent. Det blir skjenkestopp og forbud mot arrangementer, med unntak av begravelser og bisettelser. Det er en plikt å bruke munnbind i offentlig rom hvor en meters-regelen ikke kan overholdes.

I følge regjeringens nettsider og VG er sju kommunen nå med på dette:
Fra og med onsdag 17. mars og til og med søndag 11. april er Bokn, Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira og Vindafjord underlagt tiltaksnivå A fra nasjonalt hold.
– Det er stigende smitte med den engelske virusvarianten i flere av kommunene i Haugesunds-området, og de melder om at situasjonen er utfordrende og uoversiktlig. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.