Skjermbilde 2021-03-24 kl. 08.55.30

KORONA: Endelig en dag med 0, men det er et men….

Det ble ikke påvist noen smittetilfeller med Covid-19 i Tysvær kommune siste døgn. Vi tar likevel et lite forbehold, da det har vært en forsinkelse på laboratoriet og vi mangler prøvesvar fra testene tatt i går.
Som kjent er det den britiske varianten vi har hatt et utbrudd med nå de siste ukene. I går fikk kommunen meldt inn at ett av smittetilfellene i kommunen har testet positivt for den sørafrikanske virusvarianten. Sannsynligvis er smitten kommet som følge av en utenlandsreise. Den sørafrikanske virusvarianten er sannsynligvis like smittsom som den britiske varianten.

Status vaksinering
Kommunen vaksinerer fremdeles i kategorien 75 år +. Alle som er 75 år og eldre skal ha fått tilbud om vaksine i løpet av de neste 2 ukene. Dersom noen enda ikke har fått beskjed, ber vi deg om å ta kontakt med kommunens vaksinetelefon. Koronasentralen kan også eventuelt brukes dersom man ikke kommer gjennom på vaksinetelefonen. Telefonnummer og åpningstider finner man på kommunens hjemmeside.