Andreas Bye, Espen Eriksen og Lars Tormod Jenset er Espen Eriksen Trio.
Andreas Bye, Espen Eriksen og Lars Tormod Jenset er Espen Eriksen Trio.

Det blir Sildajazz også i år, for trettifemte gang

PRESSEMELDING:
– Som en av svært få festivaler klarte Sildajazz å gjennomføre festival i fjor sommer, med strenge smitteverntiltak på plass. «Vi mente at det var riktig og viktig å holde hjulene i gang, sier festivalsjef Andreas R Meland, som var helt fersk i jobben da pandemien brøt ut.
Fjorårets Sildajazz bød på nye samarbeid, urfremføringer og en serie uforglemmelige konsertopplevelser med artister som Frida Ånnevik, Mathias Eick, Hanna Paulsberg Concept, Sondre Lerche, Trond Kallevåg Hansen, Silya & Haugaland Storband, Rasmus og Verdens Beste Band, Stein Torleif Bjella og Tord Gustavsen. 3000 billetter ble solgt fordelt på 40 små og større arrangementer, der mer enn halvparten var utsolgt.

– Vi lever fortsatt i uforutsigbare tider. Noen av sommerfestivaler er allerede avlyst, og ingen vet nå hvor gjenåpnet samfunnet vårt er i august. Men Sildajazz blir det altså nærmest uansett. «Vi trenger alle noe å se frem mot, sier Meland.
– Derfor strekker vi oss langt for å lage en best mulig festival i år også – innenfor de rammene vi blir gitt.

De første artistene er allerede klare. «Programprofilen blir bred og variert. Sildajazz skal være en festival for alle!» sier festivalsjefen. Første programslipp domineres av noen av de fremste navnene innen norsk jazz.
Det er duket for et mestermøte i Haugesund Folkebibliotek når Jan Erik Vold og Arild Andersen gjør en av sine sjeldne duokonserter.
Sekstiårsjubilant Nils Petter Molvær er en av de største fornyerne i europeisk jazz, og har et stort internasjonalt publikum. Til Sildajazz og Festiviteten kommer han og bandet med et helt ferskt album i bagasjen, og et imponerende band.
Solveig Slettahjell er en av våre størst jazzvokalister, og en fortolker av rang. I fjor gav hun ut et kritikerrost nytt album. Vi har aldri vært på en konsert med Solveig uten å få gåsehud, og gleder oss til et gjenhør i Festiviteten.

Espen Eriksen Trio
– Finnes det verdensnavn innen jazzen fra tettstedet Grinde utenfor Haugesund. Ja, faktisk! Pianist Espen Eriksen og hans trio har spilt for fulle hus på alle verdenshjørner og gjort stor suksess med sine fem album på Rune Grammofon. I august kommer de hjem til Vår Frelsers Kirke under Sildajazz. I første omgang legger vi ut maks 200 billetter til hver konsert, så får vi heller åpne for mer hvis de gjeldende tiltakene letter innen festivalen. Vi anbefaler derfor alle å være tidlig ute med å sikre seg billetter. Vi gleder oss til å nok en gang oversvømme byen med god musikk i noen vakre sensommerdager, avslutter Andreas R Meland.