Jørn Hoel leverte en solid konsert i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Jørn Hoel leverte en solid konsert i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ramsalt, sjarmerende og hyggelig gjenhør

Jørn Hoel kan sine saker og elsker sitt publikum. Et stilig triokonsept og et knippe med gode gamle hits fikk opp stemmingen i Tysværtunet.

Det var trygt og godt selv om den direkte dialogen med publikum kan få neon og enhver til å trekke litt godt inn i setene. Men heldigvis for tromsøværingen var det folk i salen fra begge sider av brua der oppe, og faktisk fra Bardu. Da var det likevel trygt og godt.
I godt over halvannen time fikk vi gjenhør med mange av slagerne fra -80-tallet som sendte Hoel til topps på hitlistene og opp på veggene i plakatform i de tusen hjem. «Har en drøm», «Ei hand å holde i», og ikke minst «Det ingen andre får» vitner om at han vet hva folket var kommet for å få. Innimellom disse kom det kjente og litt mindre kjente sanger, stødig servert fra Alex Pettersen, percussion, Tore Blestrud, pedal-steel og Hoel selv på gitar og sang.
– Det var faktisk første gangen på veldig lenge at jeg spilte «Det ingen andre får», en sang mange har som favoritt. Synes den sitter fint nå og passer inn i konseptet. Må bare få si at det ble en flott dialog med publikum, og det er herlig å komme ut og få spilt igjen. Jeg har en lang-lang liste med låter, så plukker jeg litt etter stemningen i salen. I dag følte jeg for å ta litt i og serverte en skikkelig blues som avslutning, smiler Jørn Hoel bredt.
Og sangen «Built for comfort» fikk opp stemningen i salen, og var en knallavslutning på en folkelig konsert, proppet med vitser og historier fra et spennende liv som artist.

Sterkt
Det må også tas med litt ros til arrangøren Tysværtunet, som i svært anstrengte tider nok en gang serverte en trygg og god konsertopplevelse. At det nå er åpnet for 200 er det nok mange som ikke hadde fått med seg. Men følelsen av å sitte trygt og godt, og endelig oppleve livemusikk igjen, gjør godt.
Og Jørn Hoel si trio var perfekt en varm torsdagskveld.

– Jeg kaster like godt denne dressjakka som er det enste kostymet jeg har igjen fra -80-tallet og tar en låt til, kom det fra Hoel etter åpningssangen. Heldigvis blei det mange flere.

PS! I morgen klokken 11.30 arrangerer vi lunsjkonsert. Det er helt gratis, men husk å ta ut billetter på forhånd. Levang leverer på scenen i storsalen.

Alex Pettersen, percussion

Tore Blestrud, pedal-steel

Konsert

Terningkast 5

Jørn Hoel
Tysværtunet
Musikere: Alex Pettersen, percussion, Tore Blestrud, pedal-steel
Hits fra en lang karriere
Beste låt: «Det ingen andre får»
1.45 time