Nye bilete av ein vårbrun Lars Magne Ullvang på samling i Portugal. Historia bak samlinga er mykje vondare. Det kunne fort ha vore karriereslutten.
Lars Magne Ullvang Foto: Padleforbundet

Ol-klar Ullvang suveren på hjemmebane

Etter planen skulle Tysvær kano- og kajakklubb arrangert Norges Cup åpningen i padling i slutten av mai, dette stevnet ble dessverre avlyst grunnet coronarestriksjonene.

Av Lavrans Eikje

Med bakgrunn i dette arrangerte i stedet for TKKK, i samarbeid med Norges Padleforbund et Toppidrettsstevne for U16, U18 og senior denne helgen på det interkommunale kajakkanlegget i Tysværvåg. Stevnet ble gjennomført i henhold til gjeldende coronarestriksjoner og fungerte som uttaksstevne for de aldersbestemte landslagene til Nordisk mesterskap som etter planen skal arrangeres i Jønkøping, Sverige første helgen i august.

U16
I U16 klassen dominerte Tysværpadlerne på hjemmebane hvor Emil Fjeldheim vant alle 3 distansene i herreklassen, mens klubbkameratene fulgte tett med blant annet Mikal Totland på 2. plass på K1 200m og Kjerand Helgesen på 3. plass på K1 500m. Også i dameklassen var det dominans av hjemmepadlerne hvor Stine Egge vant K1 200m foran Vilma Fjeldheim på 2. plass. På K1 2500m vant Vilma foran Stine med klubbvenninne Elisabeth Storhaug på 3. plass. Også på K1 500m ble det trippelseier til Tysvær hvor Stine vant foran Vilma med Elisabeth på en ny 3. plass. Her skal det også nevnes at Vilma og Elisabeth kun er 14 år og egentlig tilhører en lavere aldersklasse.
Mari Rossebø, Mathilde Egge og Trygve Hammarqvist padlet også inn til flere topp 10 plasseringer i U16 klassen og viser med det at Tysvær har både det største og det beste ungdomslaget i Norge.

U18
I herreklassen var det Nicolai Lønning som sikret seg de beste plasseringene av Tysværpadlerne med 2. plass på K1 200m, K1 500m og K1 1000m. Klubbkompis Sander Askeland fulgte opp med henholdsvis flere topp 8 plasseringer med 5. plass på K1 1000m som beste plassering.

Senior
I seniorklassen deltok Lars Magne Ullvang på både K1 500m og K1 1000m hvor han var overlegen i begge løp. Dette er siste stevnet som Lars Magne kjører før OL i Japan i månedsskiftet i juli/august og han viste i helgen gode takter på tross av at han er inne i en hard treningsperiode før OL.
Leander Helgesen deltok i sitt første stevne som seniorpadler i helgen etter at han har tatt steget opp fra U18 klassen i år og Leander viser at han er en lovende padler med 5. plass på K1 1000m og 9. plass på både K1 200m og K1 500m.
I dameklassen viste Elise Erland også godt igjen på resultatlistene etter en god treningsvinter. Beste resultat ble 3. plass på K1 200m. Både K1 1000m og K1 500m endte med 4. plass for Elise og hun viser med det at hun er høyaktuell for U23 landslaget som skal til U23 EM i Poznan, Polen om ca 10 dager.

Uttaket av de aldersbestemte landslagene til Nordisk mesterskap samt laget til U23 EM er ventet å bli offentliggjort i løpet av kommende uke og mange Tysværpaldere er forventet å være med på disse lagene etter helgens solide innsats.