Espen Eriksen storkoste seg på hjemmebane med sin trio. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Espen Eriksen storkoste seg på hjemmebane med sin trio. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Espen Eriksen Trio i Vår Frelsers: Det er dette som er ekte sildajazz

Grindebuen Espen Eriksen hadde med seg Lars Tormod Jenset og Andreas Bye på tur over fjellet. Til konsert i Vår Frelsers kirke i Haugesund. Tidspunktet var klokka 17 fredag ettermiddag. Lurt?
Svaret er ja. Rundt 200 personer satt med god avstand seg i mellom og fikk 90 minutter med det beste fra trioens mange utgivelser med årene. Fra favoritter som «Grinde» og «In the mountains» til mer nyere materiale. Lekent, treffsikkert og akkurat slik en kan forvente av en av toppkonsertene med jazz under årets Sildajazz.
Og responsen fra publikum var både spontan og litt overveldene for de tre. Ekstranummer måtte til og en neddempet versjon av«Home» tok oss ut i jazzkvelden, som så vidt var startet.
Det er åtte år siden sist Eriksen spilte under Sildajazz. den gangen åpningskonserten i festiviteten. At en nasjonal høyt aktet artist innen pianojazz må vente så lenge viser at det er lett å glemme de som er kortreist også i normale tider.

Perfekt
For det er lett å komme med ros etter en slik konsert. Jenset drivende god på bass, Bye leken på sine trommer. Alt satt i scene av Eriksen bak et nystemt flygel. Smil og korte små historier bandt det hele sammen til en flott konsert.
Det ble et perfekt pusterom i en hektisk jazzuke, der andre får ta seg av hylingen og røykshowene. Det musikalske vi opplevde i den store kirken i sentrum er det ikke mange som kan måle seg med. Det var rett og slett perfekt. Fordi det gav oss rom til å lytte og lete, smile litt og ikke minst være en del av musikken. Det er en kunstform Espen Eriksen Trio er blant de beste til å serve.

Andreas Bye

Espen Eriksen Trio.

Lars Tormod Jenset.