Rossmann kjem til Tysværtunet for å halde Lunsjkonsert.
Rossmann kjem til Tysværtunet for å halde Lunsjkonsert. FOTO: Privat

Med banjo, gitar, munnspill og humor

Aslak Rossehaug – alias Rossman – har pakket instrumenter og humør for å gjøre norgeshistoriens mest omfattende turné – nemlig å spille konsert i alle Norges kommuner.

Den 24. september skal den utflyttede karmøybuen spille lunsjkonsert i Tysværtunet. Publikum kan vente seg en underholdende stund med musikk innenfor flere sjangre, som country, bluegras, viser og rocka amerikansk musikk.

-Jeg skriver alt selv, både tekst og musikk, forteller Rossehaug på telefon fra Oslo, der han nå bor. I vår besøkte han 50 kommuner med konserten sin.
-Jeg fartet rundt i bobil, som er en utmerket måte å reise på i sommerhalvåret.

Den 28 år gamle musikeren fikk en del av utdannelsen sin på musikkonservatoriet i Kristiansand, men han ler når han forteller at noter, nei, det kan han ikke.
-Men jeg traff mange mennesker der, og jeg kom meg inn i et musikk-miljø. Det var det som var målet. Jeg traff folkene i bandet jeg spiller i der.

Sprøtt prosjekt
-Grunnen til at jeg satte i gang med dette prosjektet, var at jeg hadde lyst til å gjøre noe som ingen andre hadde gjort. Og det funker. Jeg får oppleve kriker og kroker rundt om i landet som jeg ellers aldri ville ha besøkt. Folk treffer jeg overalt, og jeg blir kjent med mange og de blir kjent med min musikk.

I vår besøkte Rossehaug Agder, Rogaland og Vestland fylker. Mest reiste han aleine, men noen ganger var folk fra bandet og kjæresten med.

-Slike konserter gir meg ekstremt mye gnist, og underveis har jeg heldigvis funnet ut at det ikke var noen dum ide å satse på musikken.

I alle fall har han funnet en kreativ måte å promotere musikken på.

-Selvsagt håper jeg at dette prosjektet vil føre til flere jobber, og til at jeg på sikt kan leve av musikken.

Litt ukomfortabelt

Denne høsten skal han dekke 100 kommuner, de fleste på østsiden av Langfjellene. Han har tenkt å leve så billig som mulig, og er forberedt på at livet blir ukomfortabelt i perioder, for bobilen skal få stå hjemme
-Jeg håper at livet blir lettere når jeg har klart å samle et større publikum. Heldigvis er det slik at mange vil ha meg tilbake der jeg har spilt, forteller Rossehaug.

Appell til mange

-Jeg tror at musikken min treffer alle aldersklasser. Tekstene handler om veien, livet og ofte motbakkene, og en ekstra snert blir det jo når jeg tar i bruk galgenhumor.

Nå gleder han seg til å spille i Tysværtunet,
-Jeg hører at det skal være et kjekt arrangement, og jeg håper at mange kommer for å høre på meg.

På vaskeseddelen til konserten lover han lave skuldre, humor og glimt i øyet. I landskapet av andre norske artister er han litt annerledes, og beskrives som en imponerende ordsmed og lyriker med poetisk teft.

Det tegner til å bli en spennende konsert, lett tilgjengelig, og med bred appell til de som liker spilleglede, gode norske tekster, alvor, engasjerende historier og humor.

Konserten er gratis, som alle lunsjkonserter er.