Dag Frode Tønnesen og Stegaberg møter Kolnes i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Dag Frode Tønnesen og Stegaberg møter Avaldsnes på torsdag. Det er superveteranen på snart 40 år sin siste kamp i blått. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Torsdag er det slutt for Mr. Stegaberg

Kampen mellom Stegaberg og Avaldsnes er spesiell på mange måter. Avaldsnes kan rykke opp, men det blir bare en parantes. Dag Frode Tønnesen spiller sin siste kamp for Stegaberg. Det er historisk.

Etter over 20 på og rundt a-laget gir superveteranen seg på topp, og spiller sin siste kamp på den nye stadion på Frakkagjerd torsdag klokken 19.00. Og som spillende trener er han garantert en plass i startoppstillingen.
– Jeg er vel det. Det blir en spesiell kveld for Stegaberg sitt a-lag har vært helt spesielt for meg i alle disse årene. Jeg kommer nok til å kjenne det når dommeren blåser av, med familie, venner og alle i fotballfamilien som kommer på tribunen. At det er en kamp hvor det står noe på spill, rett nok for motstanderen, gjør det ekstra spesielt, sier Dag Frode Tønnesen.

Med drakt nummer 17 har han gjennom hele 2000-tallet vært en av de mest fargerike spillerne i Tysvær. Elsket og hatet hos motstanderne, og ikke minst alltid en ja-mann for egen klubb.
– Det har vært en del av livet, og det å fyre opp hverandre i lokalfotballen har bare vært kjekt. Vi i Tysvær har vært heldige som har hatt lokalavisa tett på alle disse årene, som har vist at det er liv også under toppfotballen. Der har jeg vært så heldig å få være med. Men nå er det slutt. Neste år er jeg verken trener eller spiller på a-laget. Da er det fokus på jentene mine hvor jeg er med rundt laget, sier Tønnesen.

Du kan lese mer om Mr. Stegaberg i papiravisen på torsdag. Og om Posten denne uken skulle komme til deg på fredag, kan du som abonnent lese hele avisen på nett fra torsdag.