Dårlig vær stopper ikke denne gjengen fra Førre skole.
Dårlig vær stopper ikke denne gjengen fra Førre skole.

Førre skole: Løp 2250 km for å redde liv

Av Morten Salvesen, rektor
Imponerende innsats av elevene på Førre skole siste dag før høstferien. Sammen løp de en lengde som tilsvarer Norge på langs – fra Lindesnes til Nordkapp.
Elevrådet gjorde god jobb i forkant, og sammen med elevene på 4.-7.trinn ble det stemt fram at innsamlingen på årets tradisjonsrike joggedag skulle gå til TV-aksjonen Leger Uten Grenser – Sammen redder vi liv!

Dagen begynte med samling i gymsalen for hele skolen. Elevrådet hadde forberedt seg godt, og gjennomførte med bravour. Det ble «Bli med og jogg-jogg»-sang, bursdagssang og utdeling av PALS-pokal til 1.trinn som har vært ekstra god på å komme presis til timene. Aller mest motivasjon ga nok Førre-pappa Jarle Bruntveit, som elevrådet inviterte for å fortelle og vise bilder fra sin tur med Leger Uten Grenser. Det gjorde inntrykk.
Etter oppvarming og Blime-dans på utescenen startet løpet en time senere enn vanlig på grunn av et veldig grått og vått høstvær i morgentimene. Men de to timene vi løp var det enorm innsats i løypa på 2,5 km. Løypa går omtrent der skolens 17.mai-tog går. Langs veien var det mange foresatte som hadde samlet seg for å heie, barnehager heiet og mange voksne fra Førre skole var rundt i løypa og spilte musikk. God stemning hele veien. Runde etter runde!

Til tross for kaldt og nokså vått høstvær ble det løpt til sammen 2250 km! Det tilsvarer i snitt 10 km pr elev i 1.-7.trinn. Flere i 6. og 7.klasse klarte 9 og 10 runder. Det vil si ca 25 km løping hver denne dagen. Fantastisk! Elevene ordnet seg med private sponsorer som betaler sitt støttebeløp rett inn på Førre skole sin spleis som er opprettet på Leger Uten Grenser sin side: https://www.spleis.no/project/234675. Hittil er det samlet inn 32.000 kroner, og elevrådet har akkurat sendt ut skolens resultater til bedrifter som til sammen skal støtte med 12.500 kroner. Førre skoles innsats siste dag før høstferien vil dermed sørge for nærmere 50.000 kroner til årets TV-aksjon Leger Uten Grenser – Sammen redder vi liv! Til å bli stolt av! Midlene skal brukes til å forebygge epidemier i verden ved å gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling til de som trenger det mest. Søndag 23. oktober kommer bøssebærerne rundt for å samle inn til årets TV-aksjon på NRK.