Espen Eriksen og Gunnar Halle er blitt en tradisjon i Tysværtunet. deres versjoner av kjente julesanger utfordrer, men gir også en herlig ro. Årets lunsjkonsert var strålende. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Espen Eriksen og Gunnar Halle er blitt en tradisjon i Tysværtunet. deres versjoner av kjente julesanger utfordrer, men gir også en herlig ro. Årets lunsjkonsert var strålende. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Fantastisk duo – fantastisk publikum

Grindebuen Espen Eriksen hadde som vanlig med seg trompetist Gunnar Halle hjem til jul. Det ble en ny strålende julekonsert foran et stort publikum i Tysværtunet.

Eriksen og Halle har hatt stor suksess med sin juleplate, og sine julekonserter. Jazzversjonene krever av både musikanter, men også av publikum. Og det er strålende å oppleve rundt 300 fremmøtte i alle aldre som fulgte så godt med, og som så ut til å kose seg.
Det begynte med «Det hev ei rose sprunge» en versjon som også på platen til duoen er noe av det sarteste og fineste som er utgitt. «Her kommer dine arme små» kom nesten på direkten og høstet fortjent applaus. Så lekte duoen seg gjennom flere sanger hvor det kanskje er litt mer utfordrende å kjenne igjen de kjente å kjære sangene. Men det var en strålende lyd (Håvard Rasmussen), de er samspilte så det holder og folk satt og tappet med fingrene. Det er julemusikk av en kvalitet og i versjoner en ikke hører så ofte.
Takk for i år
Til å runde av den hardt tilmålte halvtimen valgte de «Glade Jul» og «Deilig er jorden». Sart, vakkert og krevende, men på en god måte.
– Tusen takk til alle som kom og som vil være med på denne flotte tradisjonen. Tenk at vi kan få komme her å spille julesanger for dere så tidlig på dagen. Det er stas for oss og god jul alle sammen, kom det fra Espen Eriksen.
Og det er bare å sende takk i retur. Tysvær Bygdeblad og Tysværtunet kulturhus er stolt over at vi kan få to av landets alle beste jazzmusikere på besøk som en juletradisjon.

Espen Eriksen, flygel


Nå tar vi en kort juleferie og inviterer til ny lunsjkonsert allerede 13. januar. Da kommer Olav og Berge Ohm og duoen sakl servere både nye og gamle låter. Husk å ta ut gratisbillett på forhånd.