Synkronsdans. Foto: Gry Pedersen Skogland
Synkronsdans. Foto: Gry Pedersen Skogland

«The Sacred Veil» – en musikalsk innlevelse i en kreftdiagnose

I mars vises forestillingen The Sacred Veil på Tysværtunet. Musikere og dansere beskriver hvordan en kreftdiagnose oppleves, både for den syke og den pårørende. Det er det hellige sløret (The Sacred Veil) som skiller oss fra dem vi har mistet.

Det er kammerkoret Bocca, Munor-ensemblet og Kompani Haugesund som setter opp forestillingen «The Sacred Veil».  Musikken er skrevet av den amerikanske komponisten Eric Whitacre. Verket er skrevet for kor, cello og klaver og framføres av kammerkoret Bocca, Tobias Tellmann og Marina Johansson under ledelse av dirigent Ive Buch Romme.

I tillegg har danserne Martine Bentsen og Ingeborg Beate Jønsson utarbeidet en original koreografi som visualiserer og forsterker følelsene i stykket.

Artistene formidler følelser som frykt, håp, fortvilelse, kjærlighet og sorg.

Sterke inntrykk

Dirigent Ive Buch Romme kommenterer arbeidet slik:

– Arbeidet med denne forestillingen har vært spesielt fordi vi alle har våre egne erfaringer med kreft. Alle kjenner noen. Mange har mistet noen. I møtet med teksten har vi formet vår versjon, som vi nå ønsker å formidle til publikum. Gjennom denne forestillingen vil vi la kunsten snakke for seg, formidle følelsene, minnes dem vi har mistet og hedre alle pårørende.

Forestillingen ble vist under Kulturnatt 2022, og settes opp på Tysværtunet den 11. mars.