John Egil Osteig - DIGITALISERINGSSJEF. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
John Egil Osteig - DIGITALISERINGSSJEF. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysvær innbyggerapp – mye aktuelt samlet på ett sted

John Egil Osteig – DIGITALISERINGSSJEF

For vel tre år siden, når koronapandemien traff Norge, valgte Tysvær kommune å satse på en egen innbyggerapp med det formål å teste ut informasjon til innbyggerne om pandemien. Det viste seg raskt å bli en suksess. Nyhetsartikler ble automatisk hentet fra kommunens hjemmeside, fra Facebook og andre aktuelle kilder og var alltid oppdatert med det siste nye. Fremfor at våre innbyggere måtte lete frem informasjon fra ulike kilder på egen hånd samlet vi det viktigste og mest aktuelle og presenterte det på ett sted.
Det som var spesielt med appen var at vi med den også fikk muligheten til å sende ut push-varsler direkte til brukerne og gjennom disse opplyse om viktige oppdateringer, eksempelvis utviklingen i smittesituasjonen.
Potensialet i appen var langt større enn bare koronainformasjon og over tid la vi til mer og mer nytt innhold slik som informasjon fra kulturhuset, Tysvær bygdeblad, samleside for prosjekter, lenker til aktuelle tjenester osv.

De siste månedene har vi også begynt å legge til lokale lag og foreninger hvor de kan koble seg opp med Facebook sidene sine og på den måten opplyse om aktiviteter og arrangementer uten å måtte legge ut informasjon i flere kanaler. Ta kontakt med Tysvær Frivilligsentral for mer informasjon. På Tysværdagen 2022 publiserte vi programmet for dagen via samme appen.
Ett sted for viktig og oppdatert informasjon har vært målsetningen og vi jobber stadig med å øke innholdet. Med mer innhold får vi også muligheten til å tilby et innhold tilpasset deg, det vil si at du som bruker av appen kan velge hvilken type nyheter du ønsker, for hvilket område i kommunen, utvalgte lag og foreninger, osv. På denne måten blir det unikt for deg. Det samme gjelder for push-meldinger hvor vi ut fra preferanser kan treffe langt bedre.

Hvem er så målgruppen for? Egentlig alle som har interesse for det som rører seg i Tysvær kommune; om du nå er innbygger, har fritidsbolig her, er innom på besøk og vil vite mer, benytter deg av kultur og tjenestetilbudet, fraflyttet og ønsker å holde deg oppdatert, eldre som yngre.
Hva blir det neste for appen? Vi går med tanker om å lage en egen ungdomsversjon laget for og av ungdom, med eget innhold og en litt annen profil. Ungdom kan få muligheten til å publisere innhold som treffer dem og gjerne inkludere chattetjenester for ungdom, aktuelt om kultur og sportstilbudet som finnes for de unge, osv.
Det er vel 2200 som har lastet ned appen og godt over halvparten av disse har skrudd på muligheten for å motta meldinger. Vi håper mange flere ser nytten og gleden av denne løsningen.
Har du lastet ned appen? Gjør det i dag og se selv hvor bra den er. Vi er i hvert fall stolte av den og håper du blir fornøyd. Savner du noe innhold og har gode tips så gi oss beskjed om det via skjemaet som ligger tilgjengelig i appen.