Tekstene fikk vinger når Anita Helgeland tok med seg en trio til Tysværtunet. 220 møtte opp for å høre ny musikk fra artisten. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tekstene fikk vinger når Anita Helgeland tok med seg en trio til Tysværtunet. 220 møtte opp for å høre ny musikk fra artisten. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Så nydelige tekster at det inspirerer til lytte ekstra nøye etter

Anita Helgeland har noen fantastiske tekster. Med Knut Edvin Norbotten på gitar, Ketil Andersen på bass og samboer Helge Martin Framnes som kor fikk tekstene akkurat den boltreplassen de fortjener under dagens lunsjkonsert.
35 minutter var egentlig bare en herlig oppvarming, men du verden så behagelig og vakkert det var.
Vi fikk høre syv nye låter fra plata (digital) «Slik lyset fell» og en av hennes gamle hits »Mål meg».

Helgeland har i hele sin karriere levert herlige poplåter og kombinasjonen med gitar og bass og vokaler var perfekt i storsalen i kulturhuset. Låter som «Solauger» og «Så fine du e» kom virkelig til sin rett. Mye av kompet falt på Norbotten som på sin Fender-gitar krydret det hele. Andersen på bass var så stødig og det låt så rent at en nesten var inne i et studio og lyttet.
Og lyttet gjorde over 220 fremmøtte. De lyttet til teksten, til musikken og nøt en halvtime i gode venners lag.
Anita Helgeland og trioen er på Vangen Pling Plong og spiller neste torsdag, under lanseringen av Lise-Marte Vikse Kallåk sin siste diktbok. Det kan også være vel verd å få med seg.

Lunsjkonsertene er et samarbeid mellom tysvær Bygdeblad og Tysværtunet kulturhus.

Her er et knippe bilder fra konserten:

Anita Helgeland og Helge Martin Framnes.

Knut Edvin Norbotten.

Ketil Andersen.

Konsert

Anita Helgeland
Lunsjkonsert i storsalen Tysværtunet
Med: Knut Edvin Norbotten gitar, Ketil Andersen bass og Helge Martin Framnes kor
35 minutter
Låter: «Kor stille», «Svøm meg i land», «Kjærlengstsong», «Vårsut», «Songen frå et aent hus», «Solauger», «Så fine du e» og «Mål meg»