Marthin Håvardsen og Roy Arne Tollaksen fant tonen bokstavelig talt i Tysværtunet. Det ble en lunsj i irsk folkemusikk si ånd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Marthin Håvardsen og Roy Arne Tollaksen fant tonen bokstavelig talt i Tysværtunet. Det ble en lunsj i irsk folkemusikk si ånd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ramsalt og kruttsterk lunsjsuksess for Paddies

Det er noen som har det i seg om det er siste dans i Vikedal under «Rootsen» eller til lunsj i Tysværtunet. Paddies har det.
Denne gangen som trio med Roy Arne Tollaksen – vokalist og lett dans – Trond Olav Lønning – gitar, vokal – og Marthin Håvardsen – mandolin.
Det er irsk folkemusikk på det beste ispedd litt sanger lengre vestfrå, som de selv så elegant fortalte rekordpublikummet i storsalen i Tysværtuet.
Og det er lett å la seg rive med selv om det er tidlig på dagen. Det var klapping med på de fleste sangene, selv om det toppet seg under klassikeren «Whiskey on the jar». Den gode stemningen kom allerede tidlig under «Molly Malone» og det var en strålende «Fishermans blues» som kom rullende ut fra kjappe gitarfingre og en stilsikker Tollaksen.
Det er sjarme, det er musikalitet og det er et solid knippe låter av beste merke. Slik blir det stemning av og 280 fremmøtte er rekord etter at konsertene ble flyttet inn i storsalen. Rekorden ute i foajeen har også Paddies, så trioen, eller kvartetten som de bruker å være har virkelig sitt publikum.

Trond Olav Lønning hadde en imponerende sangstemme til glede for de 280 fremmøtte.


I oktober kommer Revehiet, og i november kommer Serenity. Billettene er gratis og det minker på dem, bare så det er sagt.
Du bestiller på nett her: https://www.tysvertunet.kulturhus.no/kulturprogram/ eller tar ut de du vil ha på biblioteket

Konsertene er et samarbeid mellom Tysvær Bygdeblad og Tysværtunet kulturhus.

Roy Arne Tollaksen

Roy Arne Tollaksen

Marthin Håvardsen

Marthin Håvardsen