Rossman hadde virkelig noe å by på under dagens lunsjkonsert i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Rossman er en av artistene i teltet i sommer. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Det blir liv i teltet på Grindafjord Feriesenter i sommer også

I fjor arrangerte Grindafjord Feriesenter konsert i et sirkustelt. Konserten ble utsolgt, og i år vil de gjenta suksessen.

– Når det er rolige perioder kommer jeg og Kenneth opp med påfunn – og så bare gjennomfører vi på en eller annen måte, sier Veronika Digernes fra Grinafjord Feriesenter som hun driver sammen med Kenneth Jensen.
I fjor solgte de ut 1500 billetter, i år har de lagt ut 1700 billetter for salg og håper på fullt hus.
– Vi så i fjor at det var plass til enda flere i sirkusteltet, vi har derfor økt antall billetter i år, sier hun.
Teltet som paret kjøpte inn i fjor er et vaskeekte sirkustelt som Cirkus Arnardo tidligere har brukt.

Campingplasser
Til nå har det blitt solgt i overkant av 300 billetter, men bopelene på selve campingplassen begynner allerede å fylle seg opp.
– Vi er utsolgt for ledige hytter, og har rundt 25-30 ledige campingplasser. Til tross for jul og andre utfordringer synes jeg salget har vært bra til nå. Det er tydelig at folk gleder seg, det hører jeg på tilbakemeldingene jeg får. Det er ikke bare faste campere som kommer på konserten, vi har veldig mange «utenforstående», dette er en fest for alle, sier Digernes.

Suksess
I fjor var første året paret arrangerte sommerfest. Da var Gunslingers og Stage Dolls på campingplassen for å opptre.
– I fjor var vi veldig heldige med været, og hele opplevelsen var helt fantastisk. Det er mye å tenke på når man har et så stort arrangement, mye mer enn hva Kenneth og jeg var forberedt på.
Parets 14 ansatte var i arbeid under festdagen, men det viste seg å ikke være nok.
– Jeg fikk høre «Skal dere ikke ha flere på jobb?». Og i siste liten fikk vi inn 25 frivillige fra Skjold Idrettslag som hjalp til. I etterkant så jeg at det veldig nødvendig. Jeg skjønner hvorfor de som arrangerer festivaler ikke er to mann. Når det er over 1000 deltakere må vi ha politiet på arrangementet og sikre at alt går trygt og fint for seg. Kenneth og jeg tror ofte vi klarer alt alene, men heldigvis har jeg folk rundt meg som vet bedre enn meg sier hun.

For alle
Campingplassen stenges for barn helgen 1-2. juni. Det fikk Digernes kritikk for i fjor.
– Det ble litt knurring i fjor da vi sa at denne helgen er for de voksene. Jeg kan ikke nekte de som leier faste plasser hos oss å ta med seg barna, men våre felles områder er stengt for barn under 18 år. Campingplassen er for alle, og vi koser oss mye med å lage barnearrangement, sier hun.

Artistene
Artistene som skal opptre under sommerfesten er Rossman, Staut og Vidar Villa.
– Det ble de artistene for at alle skal få noe de liker. Vidar Villa er nok mer populær blant de unge, mens Staut er kanskje for generasjonen over. Jeg synes det er hyggelig at det er godt og blandet, sier hun.
Gleder seg
Til tross for at Digernes fikk seg en overraskelse når hun så hvor mye planlegging som ligger bak et slikt arrangement var det ikke et spørsmål om de skulle gjenta fjorårets suksess.
– Vi arrangerer sommerfesten i år for vi fikk så mange gode tilbakemeldinger i fjor. Det er fint å se så mange glade mennesker og smil på campingplassen. Vi så et behov for å ha et slikt arrangement i denne delen av regionen, og håper på å se mange folk på campingen under sommerfest 2024. Vi starter sesongen med en skikkelig fest, og jeg gleder meg til å se masse folk i sirkusteltet, sier hun.