På utbyttetoppen: Hos Extra Frakkagjerd og butikksjef Ronny Strøm Stange er det mange som handler. Foto: privat
På utbyttetoppen: Hos Extra Frakkagjerd og butikksjef Ronny Strøm Stange er det mange som handler. Foto: privat

Utbetaler rekordhøyt kjøpeutbytte

Medlemmene i Coop Sørvest får i disse dager utbetalt 220 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsrabatter for 2023.
– Takket være alle medlemmene som velger å legge handleturen sin hos oss, har det vært nok et travelt og morsomt år. Det er veldig stas at vi deler av overskuddet og gir tilbake til våre trofaste medlemmer i form av det årlige kjøpeutbyttet, sier administrerende direktør i Coop Sørvest, Tore Klovning.

Fordelene til samvirkelagets medlemmer beløp seg til totalt 401 millioner kroner i 2023, hvorav 220 millioner kroner utbetales som kjøpeutbytte i disse dager. De resterende 181 millioner kronene har medlemmene fått glede av i form av besparelser fra rabattkuponger, medlemskupp og andre medlemsfordeler.
– I år går 220 millioner kroner inn på konto hos våre medlemmer. Vi i Coop tror på deling med våre medlemmer og eiere, som hver og en har bidratt til at vi i år kan betale ut nok et stort og godt kjøpeutbytte, sier Klovning.

Samvirkelaget er eid av sine 252 000 medlemmer. Hvert år utbetales det kjøpeutbytte og medlemsfordeler i januar, basert på det enkelte medlemmets handel i 2023.
– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledesaktøren, og spesielt når overskuddet skal deles og medlemmene får sitt kjøpeutbytte, sier Klovning.

Coop Sørvests 104 butikker og varehus hadde i 2023 en omsetning på 6,9 milliarder kroner, opp 6,5 prosent fra fjoråret. I 2023 fikk samvirkelaget 14 000 nye medlemmer.

– Delingsøkonomi er populært, spesielt blant yngre. Det er gledelig at stadig flere ser at det er penger å spare på å være Coop-medlem og som ønsker å bli medlem i Coop Sørvest, avslutter Klovning.

Kjøpeutbyttet er nå satt inn på den enkeltes medlemskonto. Medlemmene velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de vil spare dem.