Pallen etter showsprint i Oslo. Lars Magne Ullvang, Tysvær Kajakklubb, Amund Vold, Oslo kajakklubb og
Hakeem Teland, Kristiansand Kajakklubb

Travel padlehelg

Helgen har vært travel for padlerne fra Tysvær kano- og kajakklubb med showprint på Aker brygge fredag, Norges Cup 2 i Bestumkilen lørdag og maraton NM på Setskog i dag.

Av Lavrans Eikje

Showsprint Aker brygge fredag 14. juni
Konkurransen arrangeres i en kanal mellom Tjuvholmen og Aker brygge og distansen er 150m hvor man padler 2 og 2 i knock-out format hvor kun vinneren går videre. I seniorklassen tok Elise Erland en fin 3. plass i hard kamp mot resten av norgeseliten. Lars Magne fulgte opp med 3. plass i senior herrer klassen, 150m er noe kort distanse for Lars Magne som trives best på K1 1000m. Lars Magne konkurrerte ikke mer denne helgen ettersom han forbereder seg til K1 1000m under European Games i Minsk, Hviterussland 25-27. juni. I U18 herrer klassen hadde Tysvær mange deltakere, best ut kom Leander Helgesen, også han med 3. plass.

Norges Cup 2 Bestumkilen, Oslo lørdag 15. juni
Under Norges Cup 2 var det U16 padlerne til Tysvær som hadde de aller beste resultatene. På K1 200m vant Nicolai Lønning foran klubbkompis Sander Askeland. Marius Alne og Gudmund Staupe fulgte på 8. og 15. plass i samme løp. På K1 500m tok Nicolai 2. plass og Sander 3. plass, de ble kun slått av Ivar Buch fra Flekkefjord KK. I samme løp ble Marius nr 9 og Gudmund nr 16. Tysvær har dermed igjen vist at de har det beste og bredeste ungdomslaget i Norge, hvor både Nicolai, Sander og Marius er høyaktuelle til Nordisk mesterskap i august.
I U18 klassen fulgte Leander Helgesen opp den gode fredagen med 2. plass på K1 1000m og 3. plass på K1 500m. Karl Kristian Kyvik ble nr 9 på K1 1000m og nr 11 på K1 500m. Leander fortsetter dermed den gode trenden fra Norges Cup 1 på hjemmebane hvor han også var på pallen i alle løp og er en sikker mann på U18 landslaget som skal til Nordisk mesterskap i august. Karl Kristian begynner også å bli aktuell for Nordisk laget som kommer til å bli tatt ut etter neste helgs Norges Cup konkurranse i Bergen.
I senior damer klassen padlet Elise Erland en flott finale på K1 1000m hvor hun sikret seg 3. plass. I finalen på K1 500m gikk det noe tråere og Elise kom i mål på 6. plass. Elise kjemper om en plass på U23 landslaget som skal til U23 EM i midten av juli. Uttaket er ventet å bli offentliggjort etter Norges Cup konkurransen neste helg.

NM maraton Setskog, søndag 16. juni
NM maraton ble arrangert ved svenskegrensen på Setskog. U16 klassen var først ut, løpet gikk på en rundbane på 3,4km, med en overbæring på hver runde hvor padlerne hopper ut av kajakken og løper ca 100m på en sandstrand med kajakken i hendene før de kan sette seg i kajakken og padle videre. U16 klassen padlet totalt 3 runder. Best av Tysværpadlerne i U16 var Sander Askeland som endte på 4. plass.
U18 klassen skulle padle 6 runder og her tok Leander Helgesen en flott 3.plass. I senior dame klassen padlet Elise Erland også 6 runder kom i mål til sølvmedalje etter et hardt løp.

Allerede neste helg er det ny Norges Cup i Bergen, og for U16 klassen er det stevnet Ungdomsmesterskapet i K1, et av årets høydepunkt for Tysværpadlerne.