Vokalist, tilsett på Bokea (Libris-butikk på Markedet), medleiar av Flytten, grafisk designar, bookingansvarleg på Folken, kulturarbeidar på Hemmingstad kulturhus og no kulturkonsulent i Tysvær kommune. Johnny Liadal har lang fartstid i musikk- og kulturmiljøet. 
Foto: Mona Terjesen
– Dette handlar om musikkhistorie knytt opp mot ei svært musikalsk høgtid. Det blir fort noko som manglar om ein ikkje finn fram ein LP eller CD med julemusikk, Seier Johnny Liadal.

«Johnny, Johnny kom heim»

Han har alltid lagd mat og stelt heime. Livet blir ikkje veldig annleis for Johnny Liadal – med kona Hege Haukeland Liadal på Tinget.

Av Mona Terjesen

Mange kjenner han frå musikklivet i Haugesund. Johnny Liadal slo gjennom som vokalist i «Colors Turned Red» på midten av 80-talet. I dag er han nytilsett kulturkonsulent i Tysvær kommune – for å nettopp hjelpe dei unge med å dyrke kultur- og musikkinteressa.

– Eg byrja i jobben for ei veke sidan, og fekk ein kjempestart med studietur til Sørlandet og Bryne. Me besøkte det nye kulturhuset «Kilden» i Kristiansand, eit flott bibliotek- og kulturhus i Vennesla og Gaborgsenteret i Time på Bryne. Det var ein inspirerande og sosial tur. Ein god start og eit høve til å bli kjent med mine nye kollegaer, seier Liadal som gler seg særleg til å motivere, inspirere og coache unge musikkspirer i Tysvær.

– Det gror veldig godt. Det finst utruleg mange flinke, unge musikarar lokalt. Det blir kjekt å kunne få bruke mi erfaring og ekspertise til å vegleie og guide dei, nikkar 46-åringen som kjem frå jobben som kulturarbeidar på Hemmingstad kulturhus i Haugesund.

– Eg jobba der i to år og har fått god oversikt over den nye, yngre generasjonen.

Johnny Liadal er vekas portrett i papirutgåve