DEN VÅTE FLEKKEN OG ORDFØREREN

Ordfører, ja dette vet du sikkert ikke noe om, så jeg må få informere deg litt. Det er egentlig en veldig liten sak, så liten at den er helt borte på varme sommerdager, men på frostdager kan den bli diger og være en fare for mange. Den våte flekken kommer alltid til å være der tror jeg, dersom ikke du ordfører tar tak i den. Den varierer med årstidene. I sommer, da det var tørt og varmt var den nesten borte, kanskje var den helt borte, bare at jeg vil ikke innrømme det. Men uansett hvordan det var, så snart det ble litt høstlig i været, var den så avgjort på plass igjen, som et brett vått bånd skrått over asfalten på fortauet fra gresskanten til rennestenen. Nå er det vinteren 2014, og den er her. Vinteren 2013 var den her og 2012 og 2011 og 2010. Ja jeg mener den var her i 2009 også. Jeg flyttet inn da, så jeg vet ingenting om 2008 og før det, men jeg tror den alltid har vært her.
For meg er det greit nok. Vinterstid kjører jeg NAV-scooteren i bilveien, hele vinteren. Jeg tar ikke sjansen på å komme til en issvull og så måtte rygge 100 meter for å komme ned av fortauet. Vi har noen halvblinde, dem er det litt verre med, en av dem kommer en dag til å skade seg. Jeg trodde her om dagen at det alt hadde skjedd, en av naboene var skikkelig blodig og forslått i ansiktet, men nei det var ikke denne issvullen, det var en annen.
Men så var det «de helt blinde». La meg skynde meg å si at vi kan alle komme i den situasjon at vi er «de helt blinde». At vi ikke ser det som ligger rett foran føttene våre og som vi burde ha plukket opp og fjernet med en gang. I dette tilfellet tenker jeg på De som har gått her år etter år og sett den våte flekken følge årstidene. Jeg vet ikke hvem de er, men de er mange, svært mange, ansatte, politikere, folk som lufter bikkja.
Jeg har en bønn til ordføreren. Du kan sikkert på en fin og høflig måte finne fram til noen som har utstyr og kunnskap om hvordan man fjerner sånne våte flekker. Kanskje du kan gjøre en av de blinde seende, høres ikke det vakkert og bibelsk ut? Ja for det er vel ikke politikerne som har skåret ned på vedlikeholdet? Der er penger? Eller er alle kronene flyttet over på andre siden av hovedveien?
Adressen? Aksdalsvegen rett før du svinger av til Stølsberg. Jeg kan godt vise deg hvor det er.

Dag Halvorsen for flere, faktisk ganske mange