Disse damene har allerede sjekket løypen og skal være med å arrangere på søndag. Foto: Privat
Disse damene har allerede sjekket løypen og skal være med å arrangere på søndag. Foto: Privat

Alle vil til Nedstrand

Arrangørene av «Bike Brothers NedstrandRittet» er i gledessjokk. Godt over 200 har meldt seg på og stadig kommer det flere og flere påmeldinger.

– Det er helt fantastisk interesse for dette rittet som går over det meste av den sentrale Nedstrandhalvøyen. Vi har paddert 200 for lengst og det er påmelding helt fram til starten på søndag. Blir helt utrolig dette. Litt nerver har vi nå for dette er vår eksamen, sier Dag Tormod Milje i arrangørstaben.
Løypa er i underkant av 40 km lang. Noen tenker det er ikke langt, men 1100 høydemeter hovedsakelig på skogsvei, stier og gjennom skog og enger vil gjøre den utfordrende, sier Milje.
Kjente navn fra sykkelmiljøet er påmeld: Geir Dalen som har vunnet Birkebeinerrittet i sin klasse tre år på rad er med. Georg Feed som vant Steinsfjellet opp for noen uker siden stiller. Haugalandets unge kvinnelige talent Anna Stray Rongve som vant sin aldersklasse på Hårefagrerittet er også påmeldt.
– Det at start, mål og to passeringer skjer i Hinderåvåg gjør at publikum også vil kunne følge deltagerne tett, sier Dag Tormod Milje.
Mye aktivitet blir det i Nedstrand med åpne dag på 4H sin fylkesleir og stor aktivitet i klatreparken Høyt og Lavt.