Brann ved Stølsberg

Like før klokken 01.00 i natt fikk nødetaten melding om en brann på Stølsberg i Aksdal. Fire personer ble sendt til sykehuset.

Politiet har lagt ut følgende i sin logg:
0046 – Brann i bolig – Tysvær
Vi fikk melding fra 110-sentralen om brann i en bolig for funksjonshemmede i Aksdal. Dette skal være et døgnbemannet botilbud fra Tysvær kommune. Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til stedet. Det var brann i huset og solid røykutvikling da nødetatene kom til stedet.

Alle de fire beboerne ble evakuert og sammen med en ansatt ble de transportert til Haugesund sykehus med det som er betegnet som lettere røykskader. Brannårsaken er ukjent og åstedet vil bli undersøkt av kriminaltekniker i løpet av tirsdagen.

Vår innsatsleder på stedet roser Tysvær kommunes nattevakt i botilbudet, en ung kvinne. Hun gjorde en heroisk innsats i evakueringsarbeidet.