Travelt for politiet

Travel og ikke bare hyggelig natt for politiet.

Politilogg for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt

2150 – Beruset og krakilsk – Haugesund
Politiet måtte plukke opp en ung kvinne som var beruset og krakilsk utenfor en dagligvarebutikk i Spannavegen. Hun forsøkte å knuse ruter på en parkert bil og var ute av stand til å ta vare på seg selv. Det var umulig for patruljen å få i stand en dialog med henne.

Etter å ha blitt tilsett av lege ble kvinnen i begynnelsen av 20-årene innsatt i drukkenskapsarrest. Hun er anmeldt for ordensforstyrrelse og må nok være forberedt på å få med seg en bot når hun forlater politihuset lørdag formiddag. Kvinnen er bosatt i en av Haugesunds nabokommuner.

0010 – Redningsmann i arresten – Politihuset i Haugesund
Kvinnen som ble brakt inn fra Spannavegen kl. 2150 var i følge med en mann i midten av 20-årene som er godt kjent av politiet fra tidligere. Han var også beruset og ringte politiets operasjonssentral utallige ganger og krevde sin venninne løslatt. I motsatt fall ville han kontakte både media og advokat. Han ble gjentatte ganger forklart at det stod han fritt til, men at kvinnen måtte bli hos oss fordi hun ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

Kl. 0010 møtte mannen på politihuset og fremsatte samme krav igjen. Han ble igjen høflig avvist. Det resulterte i at han ble forbannet, ropte og skrek før han gikk ut og begynte å slå flere ganger i en privatbil tilhørende en politimann på vakt. Han ble tatt hånd om av en patrulje og satt inn i arresten til tross for at han gjorde solid motstand.

Mannen blir anmeldt for disse forholdene og må svare for seg lørdag. På generelt grunnlag er det ingen overdrivelse å påpeke at det sjeldent er smart å møte beruset og sint på politihuset for å få løslatt en innsatt. Det ender ofte som i natt.

2305 – Beruset skadevolder med trusler mot politiet – Karmøy
Fra en fest i Åkrehamn ble det meldt om en mann som knuste en rute i en dør og kranglet med andre gjester. Det er ukjent om mannen var invitert på festen eller om han bare dukket opp.

Mannen kuttet seg opp på den knuste ruten, begynte å blø og sølte til både seg selv og andre som var på festen. Ambulanse ble tilkalt, men mannen samarbeidet heller ikke med dem.

Det endte med at vår patrulje måtte følge ambulansen til sykehuset. Heller ikke der var mannen villig til å samarbeide. Helsepersonellet fikk ikke sydd kuttet, men ansvarlig lege anså det som forsvarlig å la mannen bli satt inn i vår arrest.

Karmøymannen, som er i begynnelsen av 20-årene, er allerede veletablert som en av politiets såkalte kjenninger. Denne gangen har han også truet flere av våre ansatte med at han vil oppsøke dem i ettertid og drepe dem. Mannen er anmeldt for det og vil bli avhørt lørdag. Deretter vil jourhavende jurist vurdere om han skal løslates eller fremstilles for varetektsfengsling.

2333 – Beruset og utagerende – Haugesund
En sunnhordlending i begynnelsen av 20-årene ble satt inn i drukkenskapsarresten etter at han ikke fulgte pålegg fra en vakt på et utested. I stedet kvitterte han med å sparke vakten i ryggen.

Mannen ble tatt hånd om og overlatt politiet. Forklaringer er tatt opp og det er skrevet en anmeldelse på forholdet. Det er ikke usannsynlig at anmeldelsen resulterer i en bot som mannen må ta stilling til når han skrives ut av arresten lørdag morgen.

2338 – Brann i sikringsskap – Fitjar
Lyn er trolig årsaken til en brann i et sikringsskap i en enebolig på Fitjar. Brannvesenet, E-verket og politiet har vært på stedet. De kunne ikke annet enn å konstatere at sikringsskapet var utbrent og at brannen ikke har spredt seg til resten av huset.

En undersøkelsessak er rutinemessig opprettet og vi håper beboerne får orden på strømmen før julehøytiden setter inn.

0042 – Mann slått til og kjørt hjem – Haugesund
En patrulje kom over en beruset mann på indre kai. Mannen, som var en for oss ukjent haugesunder i midten av 30-årene, hadde fått seg et slag i ansiktet. Slaget hadde ikke medført noen skade som krevde legebehandling.

Mannen husket ikke hvor dette hadde skjedd, men lanserte selv en teori om at han kunne ha provosert det frem selv ved å være flåsete mot noen. Han var veldig usikker på om han ønsket å anmelde forholdet.

Patruljen kjørte han hjem slik at han fikk sove ut. Fra vår side gjøres det ikke mer før mannen eventuelt tar ny kontakt med oss for å anmelde saken.

0057 – Krangel – Stord
Politipatruljen på Stord kom over to berusede menn, en i midten av 20-årene og en i midten av 40-årene, som kranglet med hverandre utenfor et utested i Leirvik sentrum.

Patruljen var åpenbart på riktig sted til riktig tid og fikk grepet inn før dette utviklet seg til et slagsmål. Den yngste av mennene var den mest aktive og han ble bortvist fra Leirvik til lørdag kl. 0800 med hjemmel i politiloven.

0116 – Demping av høy musikk – Åkrehamn
En patrulje måtte til Røysanevegen i Åkrehamn for å dempe musikk. Et lystig lag holdt naboer våkne. Ingen flere klager etter at patruljen hadde vært på stedet.

0310 – Bortvist etter krangel – Haugesund
Politiet måtte bistå vaktene på et utested i Haugesund sentrum fordi en gjest var kranglete. Da politiet kom samarbeidet den utenbysmannen i 50-årene godt og han var klok som etterkom et pålegg om å forlate sentrum.

0337 – Blandet seg inn i politiets arbeid – Haugesund
En patrulje kom over en beruset mann i begynnelsen av 20-årene som forsøkte å yppe til bråk. Han ble tilsnakket av patruljen og bortvist fra Haugesund sentrum til lørdag morgen. Denne mannen skjønte at det eneste kloke var å etterkomme pålegget.

En kamerat av mannen, også han beruset og i begynnelsen av 20-årene, valgte i stedet å legge seg opp i politiets arbeid. Han fortalte patruljen hvordan de best kunne gjøre jobben sin og var ikke enige i pålegget patruljen nettopp hadde gitt kameraten.

Mannen ble høflig avvist av patruljen, men han ga seg absolutt ikke og giret seg opp til et nivå hvor det ikke lenger gikk an å snakke fornuftig med ham. På denne måten arbeidet mannen seg helt på egenhånd inn i drukkenskapsarresten hvor han nå overnatter. Han er anmeldt for å ha forulempet og hindret politiet i sin tjenesteutøvelse og blir konfrontert med det lørdag formiddag.