Dragavika er åpen for bading, men folk må ta hensyn til anleggsarbeidet som skjer på avsperra områder. Slik så det ut sommeren for noen år siden. Arkivfoto.
Dragavika er åpen for bading, men folk må ta hensyn til anleggsarbeidet som skjer på avsperra områder. Slik så det ut sommeren for noen år siden. Arkivfoto.

Kan bade i Dragavika

Tysvær kommune har fått flere henvendelser fra innbyggerne om Dragavika den siste tida. Idrettskonsulent Geir Stakkestad kan fortelle at badeperla er åpen, men at folk må ta hensyn til anleggsarbeidet som skjer på avsperra områder på stedet.

Av Karina Søvik

– Vi hadde egentlig håpet at arbeidet var ferdig nå i sommer, men det ser ut som vi må vente til høsten før alt er klart, forteller Geir Stakkestad, idrettskonsulent i kommunen.
Tidligere i år begynte kommunen arbeidet med ny pumpestasjon i området. Samtidig jobber de med å oppgradere badestranden med blant annet toalett, ny veg ned til stranda og en «promenade» som skal binde området i nord sammen med området i sør.

– Jeg har nettopp vært der nede og sett litt, og det ser veldig bra ut foreløpig. Men på grunn av alt anleggsarbeidet er det mange som tror at stedet er stengt. Det er det ikke. Folk må gjerne bruke badeplassen i sommer, men man må ta hensyn til arbeidet som skjer der, og gjerne parkere på den nye parkeringsplassen ved innkjørselen til Dragavika, sier han.