Gunnar Våge og Ole Jonny Espevold fortvilar over plass- og utstyrssituasjonen til brannmannskapet i Nedstrand. – Det går utover helse og sikkerheit, nikkar dei. 
Foto: Mona Terjesen
Ainsley Belle Retzius (20) fra Grinde har tegnet i flere år. Nå har hun funnet stilen sin som billedkunstner, og åpnet nylig sin første kunstutstilling i Haugesund.

Lovende billedkunstner

Billedkunstner Ainsley Belle Retzius (20) fra Grinde har mange fans på sosiale medier, og nylig åpnet hun sin første fysiske kunstutstilling i Haugesund.

Av Karina Søvik

– Jeg var livredd og syns det var kjempe skummelt. Heldigvis hadde jeg et fantastisk team bak meg som oppmuntret meg, og trodde på meg da jeg selv tvilte, forteller Ainsley Belle Retzius.

Sist helg åpnet 20-åringen fra Grinde sin første fysiske kunstutstilling, og ble tatt godt imot av både publikum og andre lokale kunstnere.

Ny opplevelse

Belle Retzius har tegnet siden hun var liten jente, men fant først sin stil som billedkunstner på videregående skole.

– Notatbøkene mine har alltid vært full i skriblerier og små tegninger siden barneskolen, så det var naturlig for meg å fortsette med tegning i voksen alder. Det er de siste årene at jeg føler at jeg har funnet min stil, og hvordan jeg ønsker å uttrykke meg gjennom kunsten min. Jeg tegner mye forskjellig, men det er stort sett en rød tråd gjennom alt jeg gjør, forteller ungjenta.
Hun har i flere år publisert tegningene sine på sosiale medier, og har etter hvert fått tilhengere over hele verden. Nå har hun også fått mersmak for det fysiske formatet etter åpningen av kunstutstillingen i Haugaland KunstVerk sine «Rom for alle»-lokaler. Utstillingen varer i tre sammenhengende uker.

– Det er annerledes å publisere kunsten sin på internett, sammenlignet med det å ha en fysisk kunstutstilling. Nå må jeg møte publikum ansikt til ansikt, og det hele blir mer personlig og sårbart. Heldigvis har jeg bare fått positive tilbakemeldinger fra publikum og andre kunstnere, og det er mange som har kjøpt bildene mine. Dette er en helt ny opplevelse for meg, og jeg syns det er spennende. Det føles fremdeles litt uvirkelig at fremmede folk vil ha kunsten min på veggene sine, men det betyr veldig mye for meg, smiler hun.

Les mer i papirutgaven.