Malin Sørensen og Lotte Hamre var til stades under Yrkesmessa på tysdag. Dei to venninnene planlegg å bli førskulelærarar.
Malin Sørensen og Lotte Hamre var til stades under Yrkesmessa på tysdag. Dei to venninnene planlegg å bli førskulelærarar.

Et fristed mellom bokhyllene

Tre sommerkledde søstre kommer inn og begynner jakten på dagens godbit midt mellom grøssere, faglitteratur, tenåringsmagasiner og fantasibøker.

Av Karina Søvik

– Vi har nettopp vært på sommerkino, så da er det greit å være her mens vi venter på å bli hentet av foreldrene våre, smiler Mona Al-Hilal (14).
Søstrene Amal (15) og Helin Khaled Fendi Bedal (5) sitter lent over en Guinness rekordbok på det runde eikebordet, og lar seg fascinere av imponerende verdensrekorder.

Avslappende
De tre søstrene er godt kjent med Tysvær Folkebibliotek, og har vandret mellom bokhyllene siden før de kunne lese skikkelig. Nå er stedet blitt et avslappende fristed for dem, der de drømmer seg bort i forfatternes verden i flere timer om gangen.

– Foreldrene våre pleide å være mye her på biblioteket tidligere, og da tok de oss med. Siden da har vi bare blitt gående her. Dette er på en måte vårt fristed, forteller Mona.

Søstrene forteller at de ikke er typiske lesehester, men at de leser mye på biblioteket.

– Jeg vet ikke helt hva det er med biblioteket, men vi stortrives her. Det er så stille og fredfullt, og det gir rom for å lene seg tilbake og bare slappe av. I tillegg er det så mange spennende bøker, filmer og magasiner å velge mellom. Man finner alltid noe nytt og kjekt å bla i, forteller eldstesøsteren.

Les mer i papirutgaven.