Bilde av de to ekspertene på LEGO Turtles, Thomas Johansen og Vilde Davidsen. Foto: Eva Birkeland
Bilde av de to ekspertene på LEGO Turtles, Thomas Johansen og Vilde Davidsen. Foto: Eva BirkelandBilde 1 av 4
Skjermbilde 2015-11-08 kl. 17.01.16
Bilde 2 av 4
Skjermbilde 2015-11-08 kl. 17.01.35
Bilde 3 av 4
Skjermbilde 2015-11-08 kl. 20.24.26
Bilde 4 av 4

Lego-knockout fra Tysvær – igjen

LEGO Turtles fra FBS Teknolab ble årets regionale FIRST LEGO League Champion, i tillegg til å vinne robotkonkurransen. Og ikke nok med det – både forskerpris, markedsføringspris og teknologipris gikk til lag fra Tysvær.

Av Eva Birkeland
-Dette hadde jeg ikke ventet meg, for det var jo så mange gode lag med i konkurransen, smiler Torjus Olai Erland Aartun.
Femteklassingen på Frakkagjerd barneskole er en av sju lykkelige medlemmer i LEGO Turtles, laget som får reise videre til den skandinaviske finalen i Mo i Rana i slutten av november. To av medlemmene, Vilde Davidsen og Thomas Johansen, har vært i både skandinavisk finale og i Spania og USA med gruppa Nonstop.
-Vi har lært masse av dem, og alt dette har vært veldig gøy, stråler Torjus Olai.
Årets tema for kunnskapsturneringen er fremtidens avfallshåndtering.
De fire lagene fra Tysvær som deltok i den regionale finalen på Håvåsen skole, vant alle sammen priser. Sluselaget fra Skjoldastraumen fikk forskningsprisen, mens Green Lanterns og miniOnions fikk dele teknologiprisen. De to sistnevnte er begge fra sjette trinn på Frakkagjerd barneskole, og var svært fornøyd med å få prisen sammen.
LEGO Turtles slo Pioner fra Grindhaug skole på Karmøy i den spennende robotfinalen, og de fikk også markedsføringsprisen.
Samarbeidsprisen gikk til Sauda-laget Stop wishing, start doing.
FIRST LEGO League-arrangementet startet klokken åtte lørdag morgen, og varte til et godt stykke utpå ettermiddagen. Haugesunds varaordfører May Britt Vihovde holdt tale ved åpningsshowet. Det var fullt liv i gymsal og korridorer, og stemningen var til tider intens, med spente, nervøse, begeistrede og jublende deltakere og publikummere. Og blant de som kunne juble høyest til slutt, var det altså svært mange tysværbuer.

Les mer om saken i papiravis på torsdag